Terjed, mint a rossznyavalya a HbbTV-szolgáltatás

3

smartvPiackutatási adatok szerint jelenleg már több mint 200 ezer Hbb-képes okostévé van a hazai háztartásokban, és ezek közel tíz százalékán már használták is a hibrid televízió (HbbTV) szolgáltatást. A jelenleg kapható laposképernyős televíziókészülékek mintegy harmada már képes a HbbTV-jel felismerésére.
Európa egyre több országában terjed a hibrid televízió HbbTV, a nézők a könnyű kezelhetőség miatt hamar megszeretik és használják ezt a szolgáltatást. A televízió-csatornák saját programjuk kiterjesztéseként használják ezt a felületet, és műsoraikhoz kínálnak kiegészítő információkat, érdekességeket.

Az Antenna Hungária 2013 októberében a digitális földfelszíni televíziós hálózatán ingyenes hibrid televíziós (HbbTV) tesztsugárzást indított MinDig TV Plusz néven, amely a MinDig TV Infocsatornájáról indítható el a távirányító piros gombjának megnyomásával, az arra alkalmas vevőkészülékeken. Az AH rövid animációs film segítségével is igyekszik megismertetni az új technológiát a felhasználókkal, amely a www.mindigtvplusz.hu oldalról érhető el.

A cég arra törekszik, hogy a HbbTV ismertségének növelése mellett minél jobban megismerje a felhasználók véleményét és igényeit a szolgáltatással kapcsolatban. Ennek érdekében az eGroup ICT Software Informatikai Zrt. közreműködésével elkészített egy pár másodperc alatt, kizárólag a készülék távirányítójának segítségével kitölthető alkalmazást a MinDig TV Plusz HbbTV portálon.

A HbbTV
A HbbTV (Hybrid Broadcast Broadband TV) a földfelszíni digitális televíziós hálózaton kialakított, interaktív szolgáltatásokat nyújtani képes szabvány. A HbbTV-szolgáltatás keretében a DVB-T műsorszóró hálózaton sugárzott televízió- és rádióprogramok mellett internethálózaton eljuttatott multimédiás tartalmakkal bővíthető a kínálat, amely interaktív szolgáltatásokkal is kiegészülhet. Jellemzője a nagyon egyszerű használat – egygombos indítás. A HbbTV-szolgáltatás vételéhez egy DVB-T tunerrel rendelkező okostévé, amely HbbTV-funkcióval is rendelkezik, az okostévét csatlakoztatni kell egy megfelelő tető vagy szobaantennához és DVB-T vételre kell állítani, a tévét csatlakoztatni kell az internethez, a tévébeállításokban ellenőrizni kell, hogy a HbbTV-funkció aktív-e vagy be kell kapcsolni.

3 thoughts on “Terjed, mint a rossznyavalya a HbbTV-szolgáltatás

  1. A rossznyavaja jó, a jónyavalya is jó! (GMO: génmódosított Orwell). Az AH pedig már indíthatná a SohaTV szolgáltatást is, persze digitálisan. Csupa 0-t.

  2. Tisztelt Cikkíró ! !

    A nyavalya mint olyan LY-nal írandó: kérem a felnövekvő nemzedék érdekében kijavítani!

    Tisztelettel

    Brajnovits Tamás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

DIGI: gigabites internet van, ár még nincs

szo júl 12 , 2014
A DIGI a jelenleg a piacon elérhető leggyorsabb lakossági internet szolgáltatásokhoz képest több mint négyszer gyorsabb elérést biztosító 1000/100 megabit sebességű szolgáltatását idén július 15-től indítják. A világviszonylatban is élvonalnak számító gigabit sebességű elérést biztosító szolgáltatás árának kialakításakor a DIGI, a minél szélesebb körben lehetséges elérést tartotta szem előtt: a DIGINet […]