Éhgyomorral ne dolgozzunk, avagy tápanyagok, amelyek elengedhetetlenek a rendszergazdáknak I.

rendszergazdaNem csak a rendszergazdai munkára alkalmas kényelmes, ám strapabíró öltözékre, vagy éppenséggel egy megfelelően felépített munkatervre, de sok egyéb szempontra is szükséges odafigyelni a lehető leghatékonyabb munkavégzés elérése érdekében.

Számítógépszerelés közben a szervezet fokozott igénybevételnek van kitéve, bizonyos időtartamig, bizonyos intenzitással terhelés éri a testet fizikálisan és mentálisan egyaránt. Rendszeres munkavégzés esetén bizonyos tápanyagok elengedhetetlenek. Érdemes munka előtt egy-két órával lassú felszívódású, stabil vércukorszintet eredményező ételeket, élelmiszereket fogyasztani. Ezek elsősorban a lassú felszívódású, alacsony glikémiás terhelést adó szénhidrátok, mint például a basmati rizs, esetleg magas rosttartalommal bíró tésztaféleségek, ha péksütemény, akkor az kovászolt legyen, de zöldségek, hüvelyesek (nem félreérteni!) is jó választás lehetnek.

Ezek segítségével energizálhatjuk a testünket a meló időtartamára, de az emésztési folyamatok java része már lezajlik a munka megkezdésének idejére, így az emésztési folyamat nem von el energiát a szereléstől/adminoisztrálástól és diszkomfort érzésünk sem lesz a feladatok megoldása folyamán, amit egy esetleges korgó, vagy teli gyomor okozhat a rosszul táplálkozó rendszergazdának. A szénhidrát raktárak minimális feltöltése munka előtt kritikus fontosságú a minőségi teljesítményhez. Éppen ezért a túlsúlyos informatikusoknak sem ajánlható az éhgyomros munkavégzés. Így enmcsak csökken a hatékonyság, de a rendszeradminisztrátor szervezetének működésében is zavarok léphetnek fel. A megfelelő minőségű szénhidrát bevitelen túl a megfelelő minőségű fehérjebevitelre is érdemes odafigyelni.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

SUSE: van megoldás a konténerek menedzselésére

hét aug 23 , 2021
ShareTweetPinShareA konténertechnológia fontos problémákat old meg, de új kihívásokat is teremt. Mivel egyszerűsíti az alkalmazások fejlesztését, hordozását és bevezetését, egyre több helyen használják. Az azonban gyakran nehézséget okoz, hogy ezt a nagy mennyiségű konténert egységesen és összehangoltan kezeljék, és el tudják osztani a terheléseket az egyes konténerek között. A SUSE […]
Suse

És még ez is...