Öt tanács a vállalati fájlkezeléshez IV.

 

A mobil eszközök terjedésével nagymértékben megváltoztak a munkavégzési szokások, és ezzel a vállalati informatikának lépést kell tartania. Tanácsadó sorozatunk negyedik részét olvassák.

Menedzseljük a mobil tartalmakat is, ne csak a mobil eszközöket!
Kiforrott megoldások léteznek arra, hogy a vállalatok a mobil eszközökre is kiterjeszthessék az eszközfelügyeletet. Például van olyan megoldás, amelynek segítségével egyetlen felügyeleti konzolról menedzselhető minden, a legnépszerűbb operációs rendszereket futtató mobil eszköz. A mobil eszközök mellett a mobil tartalmak kezeléséhez is elérhető már olyan termék, amely kifejezetten vállalati felhasználásra készült. Ilyen például a „vállalati Dropbox megoldásként” is emlegetett Novell Filr, amellyel az alkalmazottak bárhonnan elérhetik a vállalati dokumentumokat, miközben a rendszergazdák a már meglévő tűzfalakat és hozzáférési jogokat használhatják a szervezet biztonságának fenntartásához.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Környezettudatos vevőkre hajt a Telenor

hét szept 2 , 2013
  Óriási kedvezményekkel jutalmazza használt készülékeiket lecserélő – és azokat újrahasznosításra leadó – vásárlóit a Telenor. A környezettudatos akciót választó ügyfelek augusztus 29-től kezdődően öt napon át legalább 15 000 forint vásárlási kedvezménnyel választhatnak a 23 féle okostelefont kínáló palettáról. Az akcióban meghirdetett kedvezmény ugyanis kizárólag használt készülék leadása esetén […]