Szavazást segítő weboldalt indított az EP

Az Európai Parlament (EP) 24 nyelvű, a májusban esedékes EP-választásra való felkészülést segítő, útmutatóval ellátott új weboldalt indított arról, hogyan lehet szavazni az egyes tagállamokban – közölte az uniós parlament. A magyar nyelvű oldal címe https://www.europai-valasztasok.eu/. Mint közölték, az oldalon megtalálható az összes, választással kapcsolatos információ. Lépésről lépésre, kérdés-felelet formában magyarázza el a nemzeti választási rendszert, és tájékoztat egyebek között a választás napjáról, a választási korhatárról, a regisztrációs határidőről, a szavazáshoz szükséges dokumentumokról. Az oldal az országonként jelölt képviselők számát és a nemzeti választási hatóság elérhetőségét is tartalmazza. Az egyes tagállamokról szóló oldalak az ország saját nyelvén és angolul is elérhetők.

A weboldalról kiderül, hogyan lehet külföldről – az unión belülről vagy akár kívülről -, esetleg meghatalmazott révén leadni a szavazatokat. A weboldalon emellett információk találhatók az Európai Unióval, a vezető jelöltekkel és a választás utáni eseményekkel kapcsolatban. Az érdeklődők megtudhatják, hogyan kapcsolódhatnak be abba a figyelemfelkeltő kampányba, amely a választási részvételt kívánja ösztönözni. Linket tartalmaz az EP választásokkal kapcsolatos híreihez és a választási eredményeket – azok ismeretessé válása után – tartalmazó weboldalhoz. Valamint elérhetőséget az EP képviselőcsoportjaihoz és az európai politikai pártokhoz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A nyolcvanas évek egyik népszerű videojátékáról neveztek el egy ősi cápafajt

vas jan 27 , 2019
Az 1980-as évek egyik népszerű videojátékáról neveztek el egy újonnan felfedezett ősi cápafajt. A Galagadon nordquistae az 1981-ben megjelent japán-amerikai játék, a Galaga után kapta a nevét, ugyanis az ősi ragadozó fogai a játékban szereplő űrhajókra emlékeztették a kutatókat – írja a BBC hírportálja. A Journal of Paleontology című folyóiratban […]

Friss, ropogós