Ingyenes útinformációs mobilappot fejlesztett a rendőrség

smart-cityÚtinformációs mobilapplikációt fejlesztett ki a rendőrség, a keddtől letölthető ingyenes alkalmazás baleseti értesítésekkel és egyéb közlekedési információkkal segíti az úton levőket – jelentette be Pető János rendőr ezredes. Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) rendszertervezési és fejlesztési osztályának vezetője a távirati irodának elmondta: a rendőrség belső erőforrásból készített alkalmazása jelenleg Android, de pár napon belül iOS és Windows Phone operációs rendszereken is elérhető lesz. A fejlesztéssel a rendőrség szolgáltató jellegét kívánták erősíteni, a balesetek mellett a korlátozásokat és az alternatív útvonalakat is jelölik a programban.

Az alkalmazásban két alpontot jelenítenek meg, az egyik az útinformációs adatokat tartalmazza, a másik pedig a határinformációs értesítéseket. Az applikációban digitális térképen is bejelölik piros piktogrammokkal a baleseti helyszíneket, illetve a felhasználó területi szűrőket is beállíthat, valamint GPS alapon a közlekedő a közvetlen környezetére vonatkozó útinformációs adatokhoz is hozzájuthat. A közelben lévő balesetekről hangjelzéssel ad értesítést a program, de külön jelölik azt is, ha egy adott útszakaszon lassú a haladás. A határforgalmi adatok között az átkelők nyitva tartási ideje mellett azt is feltüntetik, hogy mennyit kell várakozniuk a közlekedőknek a határállomáson. Az információk közösségi portálon is megoszthatók, de akár e-mailben, sms-ben is továbbíthatók.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Robotautókat fejlesztenek Kőbányán

sze aug 26 , 2015
Európai részlegének második legnagyobb gyártó-, kutató- és fejlesztőközpontját nyitotta meg a Gyömrői úton a Bosch. A német precizitás a magyar kreativitással párosulva hoz létre páratlan dolgokat Kőbányán – , hangsúlyozta Oliver Schatz, a Robert Bosch Kft. műszaki területekért felelős elnöke, a Budapesti Fejlesztési Központ vezetője a kibővített központ átadásán. A […]