Robotautókat fejlesztenek Kőbányán

robot-autoEurópai részlegének második legnagyobb gyártó-, kutató- és fejlesztőközpontját nyitotta meg a Gyömrői úton a Bosch. A német precizitás a magyar kreativitással párosulva hoz létre páratlan dolgokat Kőbányán – , hangsúlyozta Oliver Schatz, a Robert Bosch Kft. műszaki területekért felelős elnöke, a Budapesti Fejlesztési Központ vezetője a kibővített központ átadásán.

A Bosch Budapesten fejleszti az autókba épített elektronikus menetstabilizáló rendszereket, a vezetőtámogató automatikák részegységeit, motorok, kipufogórendszerek, automata sebességváltók és légzsákok szenzorait. A magyar mérnököknek a közlekedésbiztonsági eszközök mellett jelentős szerepük van a robotautók fejlesztésében is. Ez lesz az automatizált közlekedés harmadik legnagyobb fejlesztési központja, s szintén itt van az egyik legnagyobb alapterületű tesztközpont is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

II. Erzsébetről forgat sorozatot a Netflix

sze aug 26 , 2015
ShareTweetPinShareII. Erzsébetről forgat sorozatot a Netflix, a brit uralkodóról szóló széria lesz az amerikai internetes szolgáltató eddigi legdrágább produkciója és egyben az első, amelyet Nagy-Britanniában vesznek fel. A Netflix hozzávetőleg százmillió fontot (43,24 milliárd forintot) szán a The Crown (A korona) című sorozatra, amelyből hat évadot és összesen hatvan részt tervez. […]

És még ez is...