Q3: Csökkentek a személyi számítógép-értékesítések

IBM PCAz idei harmadik negyedévben tovább csökkentek éves szinten a személyi számítógépek eladásai globálisan a Gartner kutatócég előzetes számításai szerint; a csökkenés immár nyolc negyedéve tart.

A szeptember végével zárult három hónapban 64,3 millió személyi számítógépet szállítottak ki, kilenc százalékkal kevesebbet az egy évvel korábbinál. Elemzők a piac fellendülését várják a folyó negyedik negyedévben. Kitagawa Mikako, a Gartner igazgatója úgy fogalmazott, hogy „a jelek szerint a pc-piac visszaesése végre elérte a mélypontot”. Megjegyezte, hogy az oktatási szektorban már nőttek a kiszállítások, de ezt ellensúlyozta az értékesítés csökkenése a vállalati szegmensben. Emellett sikerült némileg csökkenteni a gyártók raktárakban lévő számítógép-készleteit- tette hozzá.

A Lenovo annak ellenére, hogy az elmúlt negyedévben 4,4 százalékkal csökkentette eladásait, megőrizte vezető pozícióját a globális gyártók között. A piac több mint negyedét, 25,1 százalékát fedi le a tavalyi harmadik negyedévi 23,9 százalék után. A HP Inc. lett az egyetlen olyan cég a Top 4-ben, amely növelte eladásait, a 6,4 százalékos bővüléssel a gyártó részesedése a világpiacon 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról. A harmadik helyen álló amerikai Dell Technologies kiszállításai zsinórban a hatodik negyedévben csökkentek, az idei harmadik negyedévben 14,2 százalékkal éves összevetésben, miközben a piaci részesedése a tavalyi harmadik negyedévi 17 százalékról 16,1 százalékra csökkent. A negyedik helyen álló amerikai Apple kiszállításai 24,2 százalékkal zuhantak, piaci részesedése 11,7 százalékról, 9,7 százalékra zsugorodott.

A Gartner előrejelzése szerint a globális pc-piac 4,9 százalékkal bővül jövőre, növekedés várható a fogyasztói és az üzleti szegmensben is.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Az LG nem teljesítette minden vállalását, <span style="background-color: #ff6a00; color: #000000;">„durva”</span> büntetést kapott

csü okt 12 , 2023
ShareTweetPinShareA Gazdasági Versenyhivatal (GVH) utóvizsgálat keretében megálapította, hogy az LG Electronics Magyar Kft. (LG) döntő részben – de nem teljes mértékben- javította a feltárt problémákat. A nemzeti versenyhatóság eredeti eljárása annak vizsgálatára indult, hogy az LG magyar nyelvű honlapja megfelelően tájékoztatta-e a fogyasztókat egyes mobiltelefon-készülékei víz-, por- és ütésállóságáról, vagy […]
LG Electronics

És még ez is...