Q2: nem szépek a Magyar Telekom számai

Rékasi TiborAz előző év azonos időszakához képest 2,2 százalékkal 157,2 milliárd forintra mérséklődött a Magyar Telekom Nyrt. árbevétele, adózott nyeresége pedig 20,8 százalékkal 11,5 milliárd forintra csökkent idén a második negyedévben.

A társaság gyorsjelentése szerint 2020 első fél évében a bevétel éves szinten egy százalékkal 316,5 milliárd forintra csökkent. A nettó profit az első hat hónapban 42,3 százalékkal 10,7 milliárd forintra esett éves összevetésben. Az eredmény csökkenése a jelentés szerint az alacsonyabb EBITDA, a magasabb értékcsökkenési és amortizációs költségek és a forint 2020 első negyedévében jelentkező gyengülése miatt következett be. A csoport szintű bevételei csökkenését a Magyar Telekom azzal magyarázta, hogy a távközlési szolgáltatási bevételek emelkedését mind Magyarországon, mind Észak-Macedóniában ellensúlyozta a magyarországi rendszerintegrációs és informatikai bevételek visszaesése. A jelentésben Rékasi Tibor vezérigazgató kiemelte: mint minden vállalat, a Magyar Telekom is jelentős kihívásokkal teli második negyedéven van túl, a járványhelyzet sok tekintetben befolyásolta a működésüket. “Rendkívül jelentős eredménynek tartom, hogy a körülmények ellenére összességében stabil pénzügyi eredményeket értünk el a második negyedévben” – fogalmazott.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Eszed (Tik)Tokja: Trump nem bánja, ha a Microsofté lesz a videomegosztó, és tartja a markát

csü aug 6 , 2020
Nem bánja, sőt, jóvá is hagyja, ha a Microsoft amerikai szoftvergyártó óriásvállalat felvásárolja a TikTok kínai videómegosztót – jelentette ki Donald Trump, hozzátéve, hogy ha szeptember 15-ig nem jön létre megállapodás a vásárlásról, akkor a TikTokot betiltja az Egyesült Államok területén. Trump fontosnak mondta, hogy a Bytedance nevű kínai cég […]
Donald Trump