Pályacsúcs: egy hónap alatt 1,2 millió parkolás

mibil-parkolasCsaknem 1,2 millió mobilparkolási tranzakciót hajtottak végre és 123 ezer autópálya- matricát, illetve HU-GO viszonylati jegyet vásároltak a felhasználók a nemzeti mobilfizetési rendszer július 1-jei indulása utáni egy hónapban – közölte a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. (NMF) az MTI-vel. A közlemény szerint a mobilparkolásból származó forgalom (az önkormányzatok és az állam számára megfizetett díjak összege) 506 millió forint volt, míg az autópálya-matrica és a HU-GO viszonylati jegyek értékesítésének forgalma 421 millió forintot tett ki.

Az új rendszer országosan egységes platformon biztosítja a közterületi mobilparkolási szolgáltatást és az autópálya-használati díj mobilfizetését. A rendszerhez az induláskor hat szolgáltató csatlakozott, így az NMF-en kívül a Vodafone, a Magyar Telekom, a Telenor, az Evopay, az Mpark és a Barion közreműködésével vehetik igénybe az ügyfelek a szolgáltatást.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Gyors keresés: a Siemens a Google babérjaira tör

ked aug 5 , 2014
A jövőben szoftver segítheti a felhasználókat hosszú szövegek, például a gyakran ezer oldalt is meghaladó ajánlati felhívások jobb elemzésében. A Siemens globális kutató részlege, a Corporate Technology olyan kereső funkciót fejlesztett ki, amely a felhasználók számára lehetővé teszi, hogy egyidejűleg kulcsszavakat és szövegrészeket keressenek egy ajánlati felhívás valamennyi dokumentumában anélkül, […]