ORFK: így használ az okoseszközöd II.

A mobileszközöket (okostelefonok, táblagépek) nem csak otthon vagy munkahelyünkön használjuk, ezért egyre nagyobb a kockázata, hogy illetéktelen kezekbe kerülnek.

Az okoseszközökön bizalmas és személyes adatokat tárolunk, ezért elvesztésük vagy ellopásuk esetén az illetéktelen személyek hozzáférhetnek az eszközön tárolt üzenetekhez, fényképekhez, videókhoz, személyes és bankkártya adatokhoz, valamint a banki és közösségi oldalak bejelentkezési adataihoz. Az illetéktelen hozzáférésből adódó kockázatok elkerülése érdekében gondoskodjunk mobileszközeink megfelelő védelméről — javasolják az ORFK szakértői.

Távoli felügyelet beállítása
A távoli felügyelet használata esetén – amennyiben az eszköz be van kapcsolva és csatlakozik az internethez – lehetőség van az eszköz helyének térképen történő megjelenítésére, illetve szükség esetén az eszközön tárolt felhasználói adatok és beállítások törlésére. Az ehhez szükséges applikáció az ismert alkalmazásboltokból letölthető.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Munkaszervező zenészkatalógus indult

hét febr 5 , 2018
Elindult Magyarország első online munkaszervező zenészkatalógusát. Az Inspired Selection által fejlesztett webes rendszer lehetőséget ad a zenészeknek, hogy ingyenesen regisztráljanak és létrehozzák profiljukat. A regisztráció során megadhatják személyes adataikat, zenei végzettségüket és szakmai tapasztalataikat. Az oldalra professzionális komolyzene, könnyűzene, etno és népi hangszeresek jelentkezését várják. A tagok számára személyre szabott […]

Friss, ropogós