Jön a webhalál, de sebaj, mert van kiút X.

Sallai-GyorgyAz Internet Security Forum (ISF) idén is kiadta jelentését arról, hogy az informatika fejlődése milyen új kihívásokkal szembesít bennünket a jövőben. A tanulmány kilenc olyan veszélyforrást valószínűsített (lásd a sorozat korábbi részeit), amelyek már 2017-ig világszerte gondot okozhatnak az informatikában tapasztalható technológiai trendek és felhasználói szokások miatt. A kilenc makró szintű kockázati tényező egyenként, de csoportosan előfordulva sok gondot okozhat a világban, de szerencsére nincsen új a nap alatt – mondja Sallai György, a KPMG igazgatója.

A KPMG szakértője szerint nem kell csillagháborús védekezésre felkészülni, aki biztonságban kívánja tudni maga és cége adatait a jövőben, annak a jól bevált biztonsági megfontolásokat és legjobb gyakorlatokat kell átgondoltan és szisztematikusan alkalmaznia. A szakértő ezeket négy lépésben foglalja össze (lásd lenn). Sallai szerint informatikai eredetű veszteség a leggondosabb óvintézkedések ellenére is minden céget érhet, az a nem mindegy, hogy ebből milyen mértékű kár származik. A fenti lépésekkel ezek mértéke hatékonyan csökkenthető.

1. Rangsoroljuk a kockázatokat a potenciális támadók száma és fajsúlya, valamint a bekövetkezéssel elszenvedett kár szerint,
2. Azt védjük nagy garral, amire vigyázni kell, és amit veszély fenyeget.
3. Vassal és szoftverrel nem védhető meg minden. Alkossunk szabályokat és tartassuk be azokat a munkavállalókkal (barátunk a lojalitás és a kockázatérzékenység a cég minden szintjén).
4. Ne feledkezzünk meg az üzletmenet folytonosságáról, ne hagyjuk, hogy bármely fontos munkafolyamatunk alternatív megoldás nélkül maradjon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Megérkezett az IFS menedzselt felhőszolgáltatása

pén máj 15 , 2015
Az IFS Applications 8-as és 9-es verzióira optimalizált IFS menedzselt felhőszolgáltatás biztonságos egybérlős felhőt biztosít a Microsoft Azure környezetben. Az ügyfelek dönthetik el, mikor és milyen változtatásokat hajtanak végre az IFS Applications rendszeren, üzleti igényeiknek megfelelően határozhatják meg a karbantartást és a frissítéseket. A szolgáltatás lehetővé teszi, hogy az ügyfelek saját […]
felhő

És még ez is...