Biztonsági rés a Fesztiválkártyában

SzigetA Sziget Iroda által szervezett rendezvények közül a Gourmet Fesztiválnak, a VOLT Fesztiválnak, a Balaton Soundnak és a Sziget Fesztiválnak a Meta MPI Kft. által kibocsátott Metapay Fesztiválkártya a hivatalos fizetőeszköze. A Metapay által készpénzmentesített rendezvényeken a látogatók gyorsan és kényelmesen fizethetnek a Fesztiválkártyával. A fizetés biztonságáról a Meta MPI műszaki és szervezési megoldásai gondoskodnak. Egy it-biztonsági társaság munkatársai a Fesztiválkártya biztonsági rendszerében a VOLT Fesztivál alatt egy olyan kihasználható sérülékenységet találtak, amelynek segítségével a nem regisztrált kártyákról a pénz kicsalható volt.

A társaság a sérülékenységet a Balaton Sound alatt demonstrálta, majd a dokumentált hibát a Metapay fejlesztőinek bemutatta. A Meta MPI még a Sziget Fesztivál előtt megkezdte a felfedezett biztonsági rés javítását. Az it-biztonsági cég a Sziget Fesztivál alatt megbizonyosodott róla, hogy a Meta MPI műszaki és szervezési megoldásokkal a hiba kihasználásának lehetőségét minimálisra csökkentette, miközben nagyban megnövelte a hibát kihasználni akarók lebukásának és a felderítésének esélyét. A hiba teljes kiküszöböléséhez szükséges technikai megoldások implementálását a Meta MPI elkezdte.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

ACER: ismét az élen a mobile pc piacon

sze aug 15 , 2012
ShareTweetPinShare  Az ACER visszaszerezte piacvezetői pozícióját világszinten a mobil számítógépek piacán, a Gartner piackutató cég szerint. A 15,4 százalékos piaci részesedést 1,2 százalékos negyedéves javulást mutat, illetve 6,5 százalékos növekedést a tavalyi év azonos időszakához képest. A teljes pc piacot figyelembe véve az ACER a harmadik helyet foglalja el a […]

És még ez is...