Okos víziközmű-vezérlő az Édv Zrt.-nél

vezerlo-teremAz Északdunántúli Vízmű Zrt. (Édv Zrt.) 576 millió forint ráfordítással intelligens víziközmű-vezérlő rendszer fejlesztett ki, amely folyamatosan az igényekhez illeszti a hálózat terhelését, ezzel energiát takarít meg és csökkenti a meghibásodások számát – közölte a társaság az MTI-vel. A társaság tájékoztatása szerint a program a távleolvasás és a térinformatika eszközeivel valós időben mutatja az ellátás zavarait, a nyomás és áramlásviszonyokat. A hálózatkezelő rendszer a víznyomást mindig az elégséges szintre állítja, ezzel csökken a csövek elhasználódása.

Az Oroszlány-Kisbér regionális vízellátó hálózaton bevezetett rendszer megvalósítását a magyar állam és a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap támogatta. A teljes program költsége meghaladta az 576 millió forintot, ebből 314 millió forintot vissza nem térítendő támogatásként nyert el a vízmű. A cég támogatja a szakemberképzést is azzal, hogy a rendszer működésének tanulmányozását lehetővé teszi a felsőoktatási intézmények számára. A rendszert az iparági szolgáltatók részére is elérhetővé teszi, akik felhasználhatják az itt kifejlesztett megoldásokat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Itt a hitvesgyilkos mobil: párját ritkítja a honor 5X

vas febr 7 , 2016
Az 5,5 hüvelykes Full HD képernyővel és második generációs ujjlenyomat-olvasóval felszerelt, fémvázban érkezik a honor 5X okostelefon. A honor 5X képernyőjének és vázának aránya 72,5 százalékos. Az 5,5 hüvelykes, 1920×1080-as Full HD felbontású 10 pontos multi-touch IPS kijelzője 16,7 millió szín megjelenítésére képes. A dinamikus kontrasztállítási lehetőség biztosítja, hogy a […]