Nokia a kutatás-alapú társadalmat támogatja

aramkorA Nokia bővíti magyarországi kutatás-fejlesztési központját. A vállalat 150 szoftverfejlesztő mérnököt keres Magyarországon, amelyhez az állam 211 millió forint vissza nem térítendő támogatást biztosít. A megállapodást követően a cég magyarországi létszáma közel 1 400 főre emelkedik.

A fenti kezdeményezés kiegészítéseként a Nokia egy innovatív internetes toborzási kampányt is útjára indít a fiatal tehetségek felkutatására, amelynek keretében a jövőbeli szoftvermérnökök tudását online tesztfeladatokkal mérik fel. A webalapú feladatsor a www.topmernok.hu oldalon érhető el.

A magyar K+F részleg a felhőalapú telekommunikációs megoldások irányába bővíti tevékenységét, amelyek segítségével a mobilszolgáltatók kezelni tudják majd a kiszámíthatatlan adatforgalom-növekedést, mindeközben javítva a felhasználói élményt is.

Vélemény
Nagyon szeretnénk bízni abban, hogy előbb-utóbb az illetékesek is észreveszik, az oktatáson áll az ország sorsa. Persze értjük, hogy rengetegen vannak, akiknek bármilyen munka az életet jelenti, bármilyen nyomorúságosat is. A kialakuló oktatási rendszer szemmel láthatóan egy szűk elit kialakítására irányul, míg a többieknek marad a (köz)munka-alapú társadalom. Ha az oktatás átalakítása “sikerrel” jár, akkor Magyarországnak annyi. A Nokia megmutatta: bérmunkásokra nincsen szüksége, a jó mérnököket viszont vadássza.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.