Svéd a világ első biometrikus azonosítással működő hívástitkosító alkalmazása

Megyeri-Attila-Kun-SzabolcsA CryptTalk hívástitkosító szolgáltatás a hívások és üzenetek megfelelő biztonsága érdekében a titkosítást szigorú felhasználói azonosítással és alkalmazásvédelemmel párosítja. Az alkalmazás 2.7-es verziójától kezdve a felhasználóknak egy új, egyszerre kényelmes és biztonságos azonosítási mód használatára nyílik lehetősége. Az eddigi hatszámjegyű zárkóddal történő belépés mellett a telefonkészülékek tulajdonosai ujjlenyomatukkal is azonosíthatják magukat. Ez jelentősen egyszerűsíti az alkalmazás használatát, és megoldja a PIN kód „leleshetőségének” problémáját is.

Az ujjlenyomat alapú azonosításra azokon a készülékeken van lehetőség, amelyeken elérhető a Touch ID funkció (iPhone 5s, 6, 6s, 6 Plus vagy 6sPlus készülékek ujjlenyomat olvasó gombbal), valamint iOS 9.0 vagy újabb operációs rendszeren futnak. A CryptTalk felhasználóknak elérhető lesz az eddig használt belépési mód is, tehát a zárkódjukkal is azonosíthatják magukat az alkalmazásban.

A Kun Szabolcs és Megyeri Attila által alapított Arenim Technologies AB magyar startupként indult, mára stockholmi operációs- és budapesti fejlesztőközponttal működő nemzetközi it-vállalattá vált, amely Svédországban van bejegyezve.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

GVH: áldás a LIGA TV mobil közvetítési szolgáltatási üzletágának eladására

sze jan 27 , 2016
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) engedélyezte, hogy a LIGA TV Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. mobil közvetítési szolgáltatási üzletága az Antenna Hungária Magyar Műsorszóró és Rádióhírközlési Zrt. (AH) részévé váljon. Az Üzletág elsősorban mobil eszközökkel történő sport és kulturális esemény-közvetítést végez magyarországi és külföldi televíziós társaságoknak, és bérbe is adja közvetítő eszközeit. […]

Friss, ropogós