Már a tizedik állomásához érkezett a Mobidik

Tizedik állomásához érkezett a Mobil Digitális Iskola-program (Mobidik), a modern számítástechnikai eszközökkel felszerelt mobil tantermet ezen a héten a nyíregyházi Apáczai Csere János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai használhatták.

Matolcsy Miklós, a szervező PontVelem Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója a nyíregyházi programrészt lezáró pénteki szakmai fórumon elmondta, a projekthez kapcsolódó kutatás szerint a megkérdezett gyerekek nyolcvan százaléka online a neten van, az általuk használt eszközök, például a mobiltelefonok és tabletek, a mindennapi életük részét képezik. A program célja az, hogy ezeket az eszközöket tudatosan használják, ne csak filmeket nézzenek vagy játsszanak, hanem használható tudást is szerezzenek – mondta a programvezető. A mobil tanterem Miskolcra, Egerbe és Balassagyarmatra látogat el a következő hetekben, a program utolsó állomása Budapesten lesz. A 15 kiválasztott iskola között van KLIK-es, egyházi, alapítványi és nemzetiségi intézmény is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Gender-problémák: az it-iparban törték át az "üvegplafont" a nők

ked máj 2 , 2017
Egy nemzetközi felmérés szerint a nők karrierje szempontjából a legvonzóbb iparág a technológiai ipar. Itt a legkedvezőbbek a lehetőségek, a munkahelyi környezet és az előrejutás is. A nők elsőként az információs technológiai iparág területén törték át a legendásan sokat emlegetett „üvegplafont”, azt a szinte láthatatlan akadályt, ami a női és […]

Friss, ropogós