Magyarországon a vészhelyzet után is hasznositható lenne egy dán újítás

Az Aarhus GF egy olyan digitális újítással készül a dán labdarúgó-bajnokság újraindítására, amelynek segítségével futballmérkőzésre emlékeztető hangulatot teremthet zárt kapus rendezés esetén is.

Május végén az Aarhus GF-Randers FC találkozóval folytatódik a dán élvonal, amely több mint két hónapig szünetel a koronavírus-járvány miatt. A hazai klub honlapjának beszámolója szerint a Zoom nemzetközi videóplatformmal együttműködésben egy rendhagyó digitális kezdeményezéssel készülnek a folytatásra. A szurkolók ingyenjegyeket igényelhetnek a virtuális stadion 22 szektorába, tehát a hazai és a vendégdrukkereknek, valamint a semleges nézőknek is ugyanúgy lesz helyük, mint egy valódi arénában. A stadionban számos kivetítőt helyeznek el, amelyeken a rajongók láthatók majd meccsnézés közben. Vagyis nem csak ők nézhetik a televízióban a találkozót, a játékosok is láthatják a drukkereket, és hallhatják, amint otthonról bíztatják őket. “Hosszú idő után ez lesz az első bajnoki meccs, ezt pedig egy történelmi digitális kezdeményezéssel ünnepeljük meg. Büszkék vagyunk rá, hogy a világon először mi használjuk majd ezt” – mondta Jacob Nielsen, az AGF ügyvezetője. Hozzátette, reményei szerint más klubokat is hasonló kezdeményezésekre inspirálhat a tervük.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Veszteséges a Magyar Telekom az első negyedévben

pén máj 15 , 2020
Az elemzői várakozásoknak megfelelően mérsékelten, 0,2 százalékkal 159,33 milliárd forintra emelkedett a Magyar Telekom Nyrt. árbevétele idén az első negyedévben – közölte a vállalat. A nemzetközi pénzügyi jelentési szabvány (IFRS) alapján készült, konszolidált gyorsjelentés szerint az adózott eredmény a 2019 első negyedévi négymilliárd forintról 0,8 milliárd forint veszteségbe fordult 2020 […]
forint

Friss, ropogós