Kilenc tipikus adatközpont tervezési hiba VII.

A Schneider Electric, az energiamenedzsment nemzetközi szakértője arra a kilenc leggyakrabban előforduló hibára hívja fel a figyelmet, amelyeket a vállalatoknak el kell kerülniük egy sikeres adatközpont létrehozása érdekében.

A PUE félreértelmezése
Az energiafelhasználás hatékonysága (PUE) egy hatásos eszköz az energiahatékonyság mérésére és annak elősegítésére, ugyanakkor félrevezető is lehet. Egyre több szervezet tűz ki a legjobb szándékkal PUE célt adatközponti projektek esetén, viszont gyakran nem vesznek figyelembe minden szempontot ennek kijelölésekor. A PUE alkalmazása fontos az üzleti célok elérésében, azonban téves, ha ezzel indokoljuk a beruházási és működési költségeket, hiszen ez a mutató csak egy adott szegmensét érinti az adatközpont üzemeltetési költségszerkezetének.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Megjött a Google Nexus 5

csü okt 31 , 2013
A Nexus 4 sikerén felbuzdulva az LG és a Google ismét közös fejlesztésbe kezdett. Az együttműködés eredménye az első olyan okostelefon, amely a legújabb Android operációs rendszert, az Android 4.4, KitKat verziót futtatja. Az új funkciókkal felszerelt Nexus 5 az eddigi legvékonyabb és leggyorsabb Google Nexus telefon. Az öthüvelykes, Full […]
Android

Friss, ropogós