Magyar Telekom: 4G+ szinte egész Budapesten

Budapesten a mobilinternet elméleti maximális sebessége már eléri a 225 Mbps-t
Beltéren is hasít a net: a Magyar Telekom 4G/4G+ beltéri lefedettség megközelíti a 100 százalékot a fővárosban.

A Magyar Telekom befejezte 4G hálózatának 4G+ technológiára való felkészítését a fővárosban és Budapest egész területén bekapcsolta a 225 Mbps elméleti maximális sebességű mobilinternet szolgáltatást. Az elmúlt időszak fejlesztéseinek köszönhetően nemcsak a 4G+ technológia vált elérhetővé a fővárosban, de a 4G/4G+ beltéri lefedettség is közel 100 százalékra emelkedett. A Magyar Telekom olyan 5G-képes eszközöket és hálózati funkciókat is épített a meglévő 4G bázisállomásaiba, amelyek már készek a jövőben várható új szolgáltatások, mint például az IoT (Internet of Things) megoldások és rendszerek hálózati igényeinek ellátására is.

A társaság 4G hálózatának országos lakossági kültéri lefedettsége jelenleg már a 98 százalékot is meghaladja, így az ügyfelek nagy része számára ma már adottság a névleges maximális 150 Mbps letöltési sebesség. Emellett a szolgáltató jól halad a kistelepülések 4G technológiával való lefedésével, novemberig több mint 2600 hatezer főnél kisebb lélekszámú településre is eljut a szupergyors mobilinternet. A modernizáció eredményeképpen a lakosság közel 30 százaléka számára már országosan is hozzáférhető a 2-300 Mbps névleges maximális sebességű 4G+ mobilinternet szolgáltatás is, tavaly november óta pedig a gödöllői lakosok már 450 Mbps sebességgel mobilnetezhetnek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Az ADATA bemutatja az Ultimate SU700 3D NAND SSD-t

sze ápr 5 , 2017
Az ADATA Technology bemutatta az Ultimate SU700 2,5” SATA 6Gb/s 3D NAND flash alapú SSD-t. Az SU700 kiváló minőségű 3D NAND lapkákat és új Maxiotek vezérlőt használ. 560MB/s olvasási és 520MB/s írási teljesítményre képes, kapacitása pedig akár 960GB is lehet. Hibajavítással, WriteBoost SLC gyorsítótárazással és virtuális paritás felhasználással támogatja az […]