Lehallgathatóvá teszi a munkavállalók mobilját egy új alkalmazás

1

Natalja-KaszperszkajaVita robbant ki Oroszországban a személyiségi jogok és a vállalati érdekek védelmezői között, miután a Natalja Kaszperszkaja (igen, Jevgenyij Kaszperszkij, a Kaspersky Lab tulajdonosának volt nejéről van szó) vezette, InfoWatch elnevezésű cég közölte: olyan rendszert dolgozott ki, amely lehetővé teszi a munkáltatók számára, hogy hogy megfigyeljék és elemezzék alkalmazottjaiknak a munkahelyükön mobiltelefonon lebonyolított telefonbeszélgetéseit. Kaszperszkaja elmondta, hogy a rendszerben a munkahelyeken rögzített beszélgetéseket gép és nem ember fogja elemezni, ezért annak alkalmazása nem sérti az alkalmazottaknak a kommunikáció titkosságát szavatoló alkotmányos jogait. Kaszperszkaja kijelentette, hogy a rendszer Oroszország mellett elsősorban a távol- és a közel-keleti piacokon akadhat megrendelőkre. Az európai személyiségjogok rendszerét túlságosan szövevényesnek minősítette. (Nem kell sokat várnia, fog ez a szabályozás egyszerűsödni… A -szerk- megj.)

Megszólaltatott szakértők szerint a rendszernek még a tesztelése is jogsértő, egyebek között azért, mert megfigyelés tárgyát képezhetik olyan hívások is, amelyeket olyan készülékekről indítanak, amelyek nem állnak a munkaadók tulajdonában. Egy másik szakértő arra hívta fel a figyelmet, hogy az orosz alkotmány 23. cikke szavatolja a magánélet sérthetetlenségét és a telefonbeszélgetések titkos voltát. A megkérdezett szakemberek szerint emellett kötelező lenne figyelmeztetni a nem az adott cég alkalmazásában álló telefonálókat, hogy beszélgetésüket rögzítik és elemzik.

One thought on “Lehallgathatóvá teszi a munkavállalók mobilját egy új alkalmazás

  1. A szolgáltatás minőségének és az Ön biztonságának javítása érdekében a beszélgetést lehallgatjuk és rögzítsük. Köszönjük szíves együttműködését!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Pultból vitte el a telefont

pén máj 13 , 2016
Ismeretlen férfit keresnek a lopás miatt a rendőrök. A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIII. kerületi Rendőrkapitánysága eljárást indított lopás vétség miatt ismeretlen tettes ellen. Ismeretlen tettes 2016. február 24-én 12 óra körül a Budapest XIII., Reitter Ferenc utca egyik üzlethelyiségéből ellopta a sértett mobiltelefonját. A rendőrkapitányság kéri, hogy aki a képen látható személyt felismeri, […]
tolvaj

Friss, ropogós