Légkondival zaklatnak a lapátra tett “férfiak”

Az Egyesült Államokban egyre több nő hívja a különböző segélyvonalakat azért, mert a volt élettársa a lakásába telepített különböző okoseszközökön keresztül zaklatja. A G DATA arra figyelmeztet, hogy a szakítás részeként ma már érdemes minden eszközt a gyári állapotára visszaállítani, majd a hozzájuk tartozó jelszavakat lecserélni.

A volt feleség hálószobájának lehűtése 15 fokra, vagy éppen felmelegítése 30 fokra – mindkettő egyszerűen megtehető az internetre csatlakoztatott okos légkondicionáló berendezés segítségével, amelyet az elköltözött férj távolról irányíthat a telefonjára telepített alkalmazással. De meg lehet változtatni a számzáras ajtó vagy a riasztóberendezés kódját, lehet módosítani a termosztát beállításait, lekapcsolni a világítást, vagy akár elindítani a locsolórendszert. A lapátra tett férfiak igen kreatívak, amikor kellemetlenkedésről van szó. A problémára a New York Times hívta fel a figyelmet cikkében, amely hangsúlyozza, hogy elsősorban a nőket érinti a zaklatásnak ez az új formája. A helyzetet tovább árnyalja, hogy a McKinsey tanácsadócég jelentése szerint az okosotthonok népszerűsége folyamatosan növekszik, és a házaknak, lakásoknak egyre több része vezérelhető távolról. A G DATA magyarországi képviselete hazai esetekről is tud: egy nőt például úgy zaklatott volt élettársa, hogy az éjszaka közepén különböző rockzenéket kezdett el lejátszani a ház audiórendszerén.

Az elektronikus szakítás lépései
1. Cseréljük le az összes fontos jelszavunkat, például a levelezéshez, közösségi oldalakhoz.
2. Változtassuk meg az otthoni wifi hálózat jelszavát, vagy állítsuk vissza a router alapbeállításait.
3. Az okoseszközökhöz tartozó felhőszolgáltatásokban készítsünk új felhasználói fiókokat.
4. Ha a fenti lépések nem működnek, akkor áramtalanítsuk az okoseszközt, vagy hívjunk szerelőt.
5. Ügyeljünk arra, hogy minden eszközön megváltoztassuk a beállításokat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A Facebook és a Twitter ismét több száz hamis fiókot távolított el

pén aug 24 , 2018
A Facebook több mint 652 oldalt, csoportot, platformot, a Twitter pedig 284 “gyanús” fiókot távolított el, a törölt tartalmak többsége iráni, kisebb részük orosz eredetű volt – jelentette be Nathaniel Gleicher, a Facebook kiberbiztonságért felelős vezetője, valamint hivatalos blogján a Twitter. A Facebookról törölt tartalmak szemlátomást összehangoltan kerültek fel a […]
Facebook

Friss, ropogós