Leállt több németországi repülőtér honlapja

repülőjegyÁtmenetileg leállt több németországi repülőtér honlapja, az üzemeltetők szerint valószínűleg hackertámadás miatt, az eset nem befolyásolta a közlekedést.

A feltételezett támadás célpontja kisebb repülőterek honlapja volt. A düsseldorfi, a hannoveri, a nürnbergi és az erfurti reptér honlapja vált elérhetetlenné több órára. Az első vizsgálati adatok szerint úgynevezett túlterheléses támadás (DDoS) történhetett. Az elkövetők célja nem ismert. A támadás csak a honlapokat bénította meg, más informatikai rendszert nem érintett, a repülőterek menetrendjét nem zavarta meg. Hasonló eset január végén is történt. Németországban legutóbb szerdán volt nagyobb informatikai természetű fennakadás a légiközlekedésben. Egy frankfurti vasútépítésen megsérült négy üvegszálas kábel, aminek következtében leállt az ágazat legnagyobb német szereplője, a frankfurti központú Lufthansa csoport utasfelvételi rendszere. A meghibásodás miatt több száz járatot kellett törölni.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Mit kell figyelembe venni az őszi férfi kabát kiválasztásakor?

pén febr 17 , 2023
Átnézve az „őszi férfi kabátok” kategóriát, biztos hogy dilemmába kerülsz, hogy mit kell figyelembe venni, ennek a modellnek a kiválasztása során. A széles választéknak köszönhetően, ez egy olyan döntés, hogy melyik kabát lesz a legmegfelelőbb igencsak nehéz lesz. Vegyük figyelembe a szabást? Talán a kabát hosszúságát? Nézd meg az útmutatónkat, […]
ozonee.hu

És még ez is...