KÜRT: keleti nyitás I.

datalostAz elmúlt hetekben már második alkalommal járt a KÜRT Zrt. delegációja Kínában. A kínai Invest Shenzhennel tavaly aláírt stratégiai együttműködési megállapodás kapcsán ezúttal már konkrét projektekről folytatódtak a tárgyalások: információbiztonságról, a SeCube-ról és más KÜRT fejlesztésű szoftverekről, megoldásokról, mint a LogDrill, a PetaPylon vagy az EWS (Early Warning System). Kína legnagyobb hardver gyártói közül a Lenovo és a ZTE számára a KÜRT új üzleti ajánlatot dolgozott ki, egyik legkelendőbb exportcikkére, az adatmentés know-how-ra alapozva. Az adatgaranciának nevezhető üzleti modell a hardvergyártóknak komoly versenyelőnyt kínál az őket a versenytársaiktól szignifikánsan megkülönböztető szolgáltatáscsomag révén. A KÜRT számára az együttműködés elképzelhetetlen nagyságú adatmentési piaci potenciált nyit, óvatos kalkulációk alapján is a jelenlegi adatmentés bevétel öt-hatszorosa érhető el egy viszonylag rövid, fél éves felfutási időszak után.

A legnagyobb figyelmet a biztonsági forensics, azaz biztonsági nyomozati tevékenység váltotta ki, amely több technológia együttműködésével képes felderíteni kiberbűnözési esetek hátterét. Ehhez nagyrészt az informatikai rendszerek által óriási mennyiségben generált naplóadatokat kell elemezni, de esetenként szükség van az adatmentési technológia egyes elemeire is. A KÜRT által kínált komplex forensics megoldáscsomag nemcsak a piaci szereplőknél váltott ki óriási érdeklődést, hanem a kormányzati intézmények körében is. A lehetőségek között van közös vállalat alapítása, vagy technológia-transzfer is, ezek megvalósulása 2016/2017 fordulóján várható. Két másik projekt a KÜRT Big Data megoldásaira épül, az ezekhez kapcsolódó szakmai háttérre és tudásra – érthetően – óriási az igény a világ legnépesebb országában.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Világelső tablet a HP-től?

hét máj 2 , 2016
A HP azt állítja, hogy megalkotta a világ első, valóban üzleti felhasználásra megalkotott tabletjét, a HP Elite x2 1012-őt. A 8,1 milliméter vastag, egy kilogrammnál is könnyebb készülék 12 collos, Full HD kijelzővel rendelkezik, beépített, állítható támasztékkal. A tablet hatodik generációs Intel Core M vPro processzorral, SSD háttérárra érhető el, […]

Friss, ropogós