Nagy meglepetés: a legjobbak között a Defender

Az antivírusokat vizsgáló AV-Test vizsgálata szerint még a régi, jól bevált fizetős vírusirtók közt se nagyon akad hatékonyabb szoftver a Microsoft által teljesen ingyenesen biztosított Defendernél.

A Windows Defender korábban a teszteken gyengécskén teljesített, ezért sokan biztonságosabb fizetős védelmi szoftvert használnak, ám mostanra megváltozott a helyzet. Az AV-Test új vizsgálata szerint az ingyenes program a legtöbb fizetős megoldást is lekörözi. A német intézet a legújabb Windows 10-en vizsgált húsz védelmi szoftvert. Vizsgálták a hatékonyságukat, vagyis hogy milyen gyorsan ismerik fel a kártevőket, és azt is, hogy mennyire lassítják le a számítógépet. A Microsoft megoldásának minden kategóriában a legmagasabbnak számító 6 pontot sikerült elérnie. Hogy nem „kisiklásról” van szó bizonyítja, hogy a Defender májusban és júniusban is 100 százalékos hatékonysággal működött: minden ismert kártevőt és nulladik napi támadást sikerrel felismert, miközben az iparági átlagnál jóval kisebb erőforrást vett igénybe ehhez. Az eredmény persze nem azt jelenti, hogy a Defender legbiztonságos megoldás a piacon. Néhány cég, mint például az Avast és az F-Secure, de a Kaspersky, valamint a Trend Micro saját szoftvere is maximális pontszámot kapott.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Önvezető kisautók szállítják ki az interneten vásárolt árucikkeket Kelet-Kínában

sze aug 21 , 2019
Vezető nélküli, ötödik generációs (5G) technológiával működő autókat állítottak szolgálatba Kelet-Kínában az internetes rendelések gördülékenyebb kézbesítésére – olvasható China Daily oldalán. A távol-keleti ország keleti részén található Csiangszu tartomány székhelyén, Nankingban megkezdték a működésüket a csaknem fél méter magas, fehér kisautók a Suning kínai e-kereskedelemmel foglalkozó óriásvállalat egyik helyi leányvállalatának […]

És még ez is...