Kirúgatnák a Yahoo sztárvezetőjét

1

Marissa-MayerA Yahoo egyik részvényese, az alig két százalékkal rendelkező Starboard Value bejelentette: azt javasolja, hogy nevezzenek ki teljesen új igazgatótanácsot internetes szolgáltató élére, és azonnali hatállyal váljanak meg Marissa Mayertől, a Yahoo sztármenedzserétől. A cég az álláspontját részletező levelet elküldte a Yahoo valamennyi részvényesének, azzal érvelve, hogy a Yahoo üzleti politikája és eredményei katasztrofálisak, a csődhelyzet elkerülése végett okvetlenül és azonnal szükség van a menedzsment lecserélésére. A levélben arról írnak, hogy “a Yahoo menedzsmentje és igazgatótanácsa sorozatosan kudarcot vallott (…) az eredmények határozottan negatívak”. A Starboard “kölcsönösen kedvező” megoldást javasol. A Yahoo elnök-vezérigazgatója, Mayer, aki tagja az igazgatótanácsnak is, közölte: nem hajlandó lemondani. Elemzők szerint nem világos, hogy valóban menedzsmentcsere várható vagy a részvényes mindössze nyomást gyakorol az óriásvállalat vezetésére.

Mayert 2012-ben nevezték ki a kaliforniai cég elnök-vezérigazgatójává, azóta az amerikai média egyik sztárja, ám a gazdasági eredmények egyelőre nem támasztják alá az őt körülvevő csodálat megalapozottságát. A Yahoo üzletmenetét nem sikerült rendbe tennie, és egyelőre azon dolgozik, hogy miként kerülje meg a kínai Alibaba csoportban meglévő részvényei után fizetendő nyereségadót. A Yahoo korábban már bejelentette: azt tervezi, hogy munkatársainak 15 százalékát elbocsátja, és egyes üzletágait felszámolja.

One thought on “Kirúgatnák a Yahoo sztárvezetőjét

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Lebukott az öltöző fantomja

hét márc 28 , 2016
A Pásztói Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás vétség megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást G. Gábor húsz éves bujáki lakos ellen. A nyomozás adatai alapján a gyanúsított 2015. október 30-án 16 óra 30 perc és 17 óra 30 perc között a bujáki sportpálya öltözőjébe a nyitva hagyott ajtón át bement, a helyiséget végigkutatta […]