Dudás: Fekete csúsztat

1

uberAz Uber-sofőrök nem rendelkeznek a személyszállításhoz és annak speciális formájához, a taxiszolgáltatás nyújtásához szükséges hatósági engedélyekkel — mondta a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) Közlekedés, Szállítás, Szállítmányozás Osztályának elnöke az MTI-nek. Dudás Zoltán hangsúlyozta: a kamara álláspontja szerint meg kell teremteni az egyenlő piaci verseny feltételeit, támogatni kell minden tevékenységi engedéllyel rendelkező, tisztességesen működő vállalkozást. Az elnök súlyos csúsztatásnak nevezte az Uber részéről, hogy sofőrjeik rendelkeznének a taxiszolgáltatás végzéséhez, fuvarszervezéshez szükséges engedélyekkel, mert ez nem azonos a személyszállítói engedéllyel.

Emlékeztetett arra, hogy az Uber által nyújtott szolgáltatás a hatóságok szerint egyértelműen taxiszolgáltatásnak minősül, és Magyarországon szigorú feltételek vonatkoznak a fuvarközvetítésre, személyszállításra. Budapesten a gépjárműveknek még az országosnál is szigorúbb előírásoknak kell megfelelniük — mutatott rá. Dudás felhívta a figyelmet, hogy az az utas is szabálysértést követ el, aki engedéllyel nem rendelkező sofőr szolgáltatását veszi igénybe, tehát nem csak a szolgáltatás nyújtója sért törvényt. Kiemelte: ha az Uber Magyarországon rendelkezne engedélyekkel, ezt könnyen ellenőrizni lehetne, egyebek mellett a Közlekedési Hatóság nyilvántartásában. Annak, aki Budapesten taxiszolgáltatást nyújt, még a Budapesti Közlekedési Központ minősítésével is rendelkeznie kell, a minősített fuvarszervező társaságok listája a BKK honlapján megtekinthető: az Uber pedig nincs közöttük.

One thought on “Dudás: Fekete csúsztat

  1. Jó lenne már tisztázni, hogy az Uber csak Bp-en tilos, vagy egész Mo-on? (Netán a V4-ben?) Elképesztő ez a magyar ugar… Érdekes módon az is kimarad mindenhonnan, hogy a taxisok zöme NEM sztrájkol az Uber ellen. Kíváncsi vagyok, ha megjelenne egy honlap a szrájkoló taxisok szabálysértéseinek bemutatásáról mik ki nem derülnének ezekről a derék polgárőrökről. (Persze én kibic vagyok, sem taxit sem Ubert nem használok, van bérletem)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Több régióban is élen a Xerox

pén máj 13 , 2016
Az IDC legfrissebb, idén tavasszal publikált MarketScape felmérése szerint a Xerox-ot Közép- és Kelet-Európa, illetve Közel-Kelet és Afrika vezető menedzselt munkafolyamat szolgáltatója (MWS), amely egyedüliként a piacon, kizárólag erre a területre összpontosító, önálló üzletágán keresztül szolgálja ki az ügyfeleit. AZ IDC kutatásából kiderül, hogy az elmúlt időszakban a Xerox jelentős […]
taps

És még ez is...