Kábelesek: 15 évnyi visszalépés az internetadó

1

internetA Magyar Kábeltelevíziós és Hírközlési Szövetség (MKHSZ) elnöksége megdöbbenéssel fogadta az internetadó tervezett bevezetésének, és mértékének hírét. A szervezet hírközlési szolgáltató tagjai jellemzően az ország kis településein nyújtanak internet,- kábeltelevízió,- és telefonszolgáltatást,- ott, ahová a multinacionális társaságoknak üzleti megfontolásból nem volt rentábilis a kábelhálózat kiépítése. Az MKHSZ tagjainak működése nagyon fontos az ott élő emberek számára, hiszen másképp nem, vagy csak nehezen jutnának korszerű kábeltelevízió és internet szolgáltatáshoz.

Mint ismeretes a közműadó bevezetése miatt már több kisebb vállalkozás megszüntette a működését, és arra is van példa, hogy lebontásra került a hálózat. Az internetadó forgalom alapján kerülne kivetésre, amely ismét súlyos anyagi terhet jelentene a hírközlési vállalkozóknak. Arról nem beszélve, hogy ez a módszer közel 15 év visszalépést jelent a szélessávú kábeles internet szolgáltatásoknál. Az MKHSZ tagjai és elnöksége nevében kérjük a Magyar Kormányt, hogy a hírközlést sújtó újabb adó bevezetését alaposan fontolja meg, mert veszélybe kerülhet az a 2020-ra tervezett kormányzati cél is, hogy Magyarország területén minden háztartás számára elérhetővé váljon a harminc megabites internetszolgáltatás.


 

One thought on “Kábelesek: 15 évnyi visszalépés az internetadó

  1. Az internet hasznalatanak az elterjedese es hozzaferhetosege a mai vilgban mindenkinek a javara valhat. A Magyar allam is egyre tobb szolgaltatast harit az internetre, mivel igy olcsobba valnak a szolgaltatasokra koltendo penzosszegek. Az ado bevezetese az allam sajat erdekei ellen szolnak mert ezzel egyre kevesebben jutnak hozza a szolgaltatashoz. Az internet az egy vilagszerte leggyorsabban terjedo kommunikacios eszkoz. A tendencia az kene legyen, hogy az internet hasznalata ingyenesse valjon ellentetben azzal, hogy egyre tobbe keruljon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Kerékpárt is lopott a mobiltolvaj, mégis gyalog kapták el

pén okt 24 , 2014
ShareTweetPinShareBerhidáról hívták a 112-es segélyhívószámot 2014. október 16-án 10 óra 30 perckor, mivel egy családi ház udvaráról kerékpárt tulajdonítottak el. A bejelentést követően Sherlock Holmes méltó utódai, Füst Ádám rendőr főtörzsőrmester és Bors József rendőr főtörzsőrmester adatgyűjtést végeztek, amely során kiderült, hogy egy férfi a keresett kerékpárral közlekedett a településen. […]
tolvaj

És még ez is...