Jön a webhalál, de sebaj… III.

Az Internet Security Forum (ISF) idén is kiadta jelentését arról, hogy az informatika fejlődése milyen új kihívásokkal szembesít bennünket a jövőben. A tanulmány kilenc olyan veszélyforrást valószínűsít, amelyek már 2017-ig világszerte gondot okozhatnak az informatikában tapasztalható technológiai trendek és felhasználói szokások miatt – mondta Sallai György, a KPMG igazgatója.

3. Társadalmi feszültségek
A technológia alapú fejlődés a társadalmi feszültségek növekedésével jár, ami egyes régiókban robbanásszerű kitörésekkel, lázadásokkal, utcai zavargásokkal is járhat, és mindez a neten keresztül könnyen manipulálhatóvá is válik (mint az ISIS vérfagyasztó, de sokak szerint hatékony kommunikációja). Ebben közrejátszik az informatikai központú munkahelyek könnyű mobilizálása (kiszervezése, áthelyezése), és az így megszűnő állások okozta sokk, valamint a digitálisan írásképtelen régiók vagy társadalmi csoportok végletes leszakadása. Ahogy egyes tudások fel-, mások viszont leértékelődnek, a munkaerőpiac szerkezete végzetesen megváltozik. Mindez sztrájkokhoz, tiltakozáshoz és akár erőszakhoz vezethet a kevésbé fejlett, de az ipari termelésben jeleskedő országokban. Ez nemcsak politikai, de gazdasági, ellátásbiztonsági kérdéseket is felvet, hiszen ezek a régiók a világ legnagyobb beszállítói olyan fejlett iparágakban is, mint az információ és telekommunikáció. (A webhalálról a folytatásban lesz szó, mint ahogy a tanulságok levonásáról is. A -szerk- megj.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A cégek közel felét támadták már DDos-szal

pén máj 8 , 2015
A Kaspersky Lab közös kutatása szerint az online szolgáltatást nyújtó vállalatok 38 százaléka esett DDoS támadás áldozatául az elmúlt 12 hónap során, míg ez az adat Európában 32 százalék volt. A magas támadási arányokat figyelembe véve, a Kaspersky szakértői szerint különösen fontos megtenni a DDoS támadások megelőzéséhez szükséges lépéseket, ezzel biztosítva […]
vírus hacker