A cégek közel felét támadták már DDos-szal

ddosA Kaspersky Lab közös kutatása szerint az online szolgáltatást nyújtó vállalatok 38 százaléka esett DDoS támadás áldozatául az elmúlt 12 hónap során, míg ez az adat Európában 32 százalék volt. A magas támadási arányokat figyelembe véve, a Kaspersky szakértői szerint különösen fontos megtenni a DDoS támadások megelőzéséhez szükséges lépéseket, ezzel biztosítva az üzletmenet folytonosságának fenntartását.

A kutatás kimutatta, hogy az it-cégek több DDoS támadást szenvednek el: világszinten az it-iparág képviselőinek 49 százaléka számolt be DDoS támadásról az elmúlt egy évben. Míg azok a vállalatok, amelyek folyamatos online szolgáltatást nyújtanak szintén előkelő helyen végeztek : az e-kereskedelmi cégek 44, a telekommunikációs szolgáltatók 44, és a médiavállalatok 42 százaléka volt érintett. A pénzintézetek is szerepelnek a leggyakoribb célpontok között, akiknek 39 százaléka jelentett ilyen esetet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Linuxos rendszerekből épült botnet hálózat

pén máj 8 , 2015
A szlovák biztonságtechnológiai vállalat, az ESET kiadta ‘Unboxing Linux/Mumblehard – Muttering Spam for your Servers’ című kutatását, amely a Mumblehard kártevő felépítését és tevékenységét vizsgálja. A Linux/Mumblehard a Linuxot és a BSD rendszereket futtató szervereket támadja. A kártevő elsődleges célja, hogy a fertőzött eszközöket kéretlen leveleket küldő botnet kiépítésére használja […]
Linux

Friss, ropogós