IPR-Insights: bírságolhat a Microsoft és az IBM

Zsoldos-SandorNégyszázharmincmillió forintos tőkebefektetéssel külpiacra lép az IPR-Insights magyar tulajdonú, szoftvergazdálkodási tanácsadó társaság – közölte a vállalat az MTI-vel. Zsoldos Sándor vezérigazgató tájékoztatása szerint a piacot felmérve úgy találták, külföldön is kereslet várható a magyar vállalkozás termékei és szolgáltatási iránt. “A régió legnagyobb piaca egyértelműen Lengyelország, így első lépésként itt indítjuk el szolgáltatásainkat. Már az előkészítés fázisában sok lengyel ügyféllel találkoztunk személyesen, és hamar kiderült, hogy akárcsak a hazai ügyfeleink számára, számukra is kihívás a szoftvergyártók auditfenyegetése, a megfelelő gazdálkodás a szoftvervagyonnal, és ezzel egyidejűleg a vállalatvezetés részéről fellépő költségcsökkentési igény kielégítése” — mondta az IPR-Insights vezetője. Hozzátette, Lengyelország után Csehországot és Törökországot veszi célba a cég.

Az MTI közleményében van egy meghökkentő állítás: Zsoldos szerint egyre nagyobb veszélyt jelentenek az illegális szoftverek, egy-egy nagyobb szolgáltató – például a Microsoft vagy az IBM – egy vállalati audit során több milliós bírságot szabhat ki a vállalatra. Ez Kelet-Európában még nem annyira jellemző, de egyre terjed, Angliában viszont egy év alatt a nagyvállalatok kétharmadánál volt ilyen átvilágítás – mondta. (Érdeklődtünk a társaságnál, hogy vajon milyen alapon bírságolnának az említett cégek, de egyelőre nem kaptunk választ. A -szerk- megj.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

NGM: kiírták az utolsó GOP forrású pályázatokat

sze márc 4 , 2015
A 2007-2013. évi, idén záruló Gazdaságfejlesztési Operatív Program (GOP) forrásából utolsóként elérhetők a megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztató, valamint az informatikai témájú kutatás-fejlesztés és innováció (K+F+I) projekteket fejlesztő kis- és középvállalkozásokat támogató pályázati felhívások – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az MTI-vel. A “Versenyképes IKT szektor fejlesztése” kiírás célja az információs […]
Forint

Friss, ropogós