Internetes nőismerőseit zsarolta, felfüggesztet börtönbüntetéssel megúszhatja

birosagTárskereső oldalakon megismert nőket zsarolt egy 33 éves Nógrád megyei férfi, ezért vádat emelt ellene a Balassagyarmati Járási Ügyészség – közölte az MTI-vel a Nógrád Megyei Főügyészség vezetője. Bóna Gyula elmondta: a vádlott különböző társkereső oldalakon főként párkapcsolatban élő nőkkel ismerkedett meg. Levelezni kezdett velük, és többüknél elérte, hogy intim képeket küldjenek magukról.

A férfi a beszélgetéseket és a fotókat is elmentette, majd mondvacsinált okokkal összeveszett a sértettekkel, és azzal fenyegette meg őket, hogy ha nem adnak neki pénzt, akkor a családjuk előtt, a munkahelyükön és a lakhelyükön is nyilvánosságra hozza a képeket. A fenyegetések hatására öten adtak vagy utaltak a vádlottnak 30 és 170 ezer forint közötti összeget. A büntetlen előéletű férfi elismerte a bűncselekmények elkövetését. Az ügyészség felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását indítványozta, és azt, hogy a bíróság kötelezze a vádlottat a több mint 300 ezer forintos bűnügyi költség, valamint a sértettek kárának megfizetésére.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A The Pirate Bay-en a Századvég-akták

ked máj 3 , 2016
Közismert a Századvég-akták kiperlésének története. A dokumentumokat a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) jogvédő szervezet is közé tette, de a 21 gigabájtnyi, 18 ezer szöveges oldalnyi pdf-re annyian kíváncsiak, hogy a dokumentumok töltögetése rendesen lelassította a TASZ szerverét. A töltögetés megkönnyítése érdekében valakinek eszébe juthatott, hogy direkt erre, a fájlmegosztásra fejlesztették […]

És még ez is...