Ilyen lesz, ha kiborggá válunk: nem lesz jogosítvány és útlevél

utlevelA biochip beültetés (sajnálatos) megjelenésével felvetődik a kérdés: ha egyszer úgy döntünk majd, hogy kiborgként folytatjuk az életünket, mennyiben változik majd meg a jelenlegi életformánk? Mi értelme van, hogy a technológiának határokat nem szabva mi magunk is droiddá változunk? Ezekre a kérdésekre kereste a választ Jevgenyij Cseresnyev, a Kaspersky Lab kutatója.

2. Jogosítvány és útlevél leváltása
Lényegében a jogosítvány csak egy darab műanyaglap, amelyet a tulajdonos fotója díszít, valamint olyan adatokat tartalmaz, mint név, születési idő, ezen kívül szerepel rajta egy azonosító szám és a jármű kategóriája. Mennyivel egyszerűbb lenne a közúti ellenőrzés, ha a jogosítvány érvényességének ellenőrzésénél kihagyható lenne sok lépés: a felhasználó adatbázisból való lekérdezése a felhasználói szám alapján, majd a gépkocsivezető azonosítása a fotó segítségével. A chip bevezetése azon túl, hogy a rendőrök munkáját jelentősen megkönnyítené, bizonyos előnyökkel is járna: a chip titkosított, csak hivatali személy férhet hozzá az adatokhoz, és kizárólag munkaidőben, a műszak végével meg lenne tagadva a hozzáférés.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Két hónapot csúszik a kormányzati informatikai rendszer fejlesztése

sze júl 1 , 2015
Június vége helyett várhatóan csak augusztus 31-én zárul az európai uniós forrásból finanszírozott Központosított Kormányzati Informatikai Rendszer kiterjesztése (KKIR2) projekt – közölte a a NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. az MTI érdeklődésére. A társaság kifejtette, hogy a projekt készültsége 98 százalékos, a határidő hosszabbításának köszönhetően bevezethető a minisztériumi nyomatmenedzsment (nyomtatásfigyelő […]

Friss, ropogós