Itt az Európai Bizottság digitális oktatást célzó cselekvési terve

Az Európai Bizottság új kezdeményezéseket fogadott el az európai polgárok kulcskompetenciáinak és digitális készségeinek fejlesztése, a diákok Európai Unió működésével kapcsolatos tudatosságának növelése, valamint a társadalmi és gazdasági egyenlőtlenségek csökkentése érdekében – jelentette be Navracsics Tibor, az Európai Bizottság oktatásért, kultúráért, ifjúságpolitikáért és sportügyért felelős biztosa. A biztos elmondta: a javasolt ajánlás fő célja a versenyképesség fenntartása egy egységesebb, erősebb és demokratikusabb Európa megteremtése érdekében. A célok között szerepel továbbá a kulcskompetenciák – például az írni, olvasni tudás, a nyelvtudás, az állampolgári ismeretek, a digitális készségek – fejlesztésének egész életen át tartó javítása az oktatási rendszerekben, életkortól függetlenül mindenki számára.

A bizottsági tájékoztatás szerint a digitális oktatást célzó cselekvési terv számos kezdeményezést vázol fel a digitális változásokhoz való alkalmazkodás elősegítésére. Az intézkedések között szerepel a nagy sebességű, széles sávú internetkapcsolat biztosítása az iskolák számára, a bizottság által kifejlesztett, SELFIE nevet viselő új önértékelési eszköz használatának elterjesztése a technológia oktatási és tanulási célú alkalmazásának hatékonyabbá tétele érdekében. Ezek mellett egy figyelemfelkeltő kampány indul az online biztonság, a kiberhigiénia és a médiaműveltség témájában, ugyanis a bizottság döntő fontosságúnak tartja a gyermekek és fiatalok kritikus gondolkodásának és médiaműveltségének erősítését.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Tiltakozik a gyűlölködés és álhírterjesztés visszaszorításáról szóló német törvény ellen az SDP

pén jan 19 , 2018
ShareTweetPinShareA legtöbb lengyel újságírót tömörítő Lengyel Újságíró Szövetség (SDP) a gyűlölködés és álhírterjesztés visszaszorításáról szóló német törvény ellen tiltakozik a lengyel sajtóban ismertetett nyílt levélben. A neves lengyel újságírók, köztük Pawel Lisicki, a DoRzeczy konzervatív lap szerkesztője, Krzysztof Skowronski, az SDP elnöke, Bronislaw Wildstein író, a Sieci konzervatív hetilap munkatársa […]
Facebook

És még ez is...