Így szűrheted ki a csaló webáruházakat

KiskereskedelemIdén is várható, hogy a gyanútlan vásárlók pénzét csalók által létrehozott webáruházak próbálják megszerezni.

A felfokozott érdeklődés miatt a Black Friday időszakában aktivizálódnak a csaló webáruházak is, amelyek a valódi webáruházakhoz hasonló felületen igyekeznek a gyanútlan vásárlók pénzét megszerezni. Előfordulhat, hogy ezeket egy korábban működő, így akár többéves pozitív értékelésekkel rendelkező kisebb márka felvásárlásával hozzák létre, így még az ár-összehasonlító portálok találati listáira is felkerülhetnek. A következő szempontok alapján lehet a legbiztosabban kiszűrni a csaló webáruházakat:

• Mindig legyen gyanakvó a vásárló, ha az adott bolt ajánlata sokkal olcsóbb, mint a sorban következő ajánlat.
• Szintén érdemes elkerülni a boltot, ha nem ajánlja fel az utánvét lehetőségét, vagy azt csak irreálisan magas (esetenként 10 ezer forintot is elérő) pótdíj ellenében teszi.
• Nincsen telefonon is elérhető ügyfélszolgálat feltüntetve.
• A webáruház oldalán nem található részletes információ a céges adatokról, az általános szerződési feltételekről vagy az adatvédelmi nyilatkozatról.
• A nem kellő magyarsággal szereplő információk is kelthetnek gyanakvást, de a nyelvhelyesség hiánya számos megbízhatóan működő, külföldi székhelyű szolgáltató esetében is előfordul.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A vártnál nagyobb bevételt ért el a Baidu

sze nov 18 , 2020
A vártnál nagyobb bevételről számolt be a harmadik negyedéves jelentésében a Baidu kínai multinacionális technológiai vállalat. A pekingi székhelyű cég internet alapú szolgáltatások és termékek előállítására, valamint mesterséges intelligencia fejlesztésére szakosodott, egyebek között a legnagyobb kínai internetes keresőportál, a Baidu.com üzemeltetője, gyakran emlegetik a kínai Google-ként is. Részvényeit a New […]
Kína