#EuvsVirus: a volt microsoftos startupja is nyert

Kövesdán Gyula, a Linistry Zrt. egyik tulajdonosa.Az Európai Bizottság páneurópai technológiai versenyét business continuity (üzletfolytonossági) kategóriában, 381 induló közül a magyar virtuális sorkezelési megoldást kínáló Linistry Zrt. nyerte.

Az Európai Bizottság – az Európai Innovációs Tanács vezetésével – ez év április 24-, 25- és 26-án egy-egy napos hackathont tartott, amelynek során a koronavírus-járvány elleni összefogást demonstrálva a lehetséges innovatív válaszokat kereste a kontinensünket is sújtó, példátlan kihívás leküzdésére. 2020. április 30-án az Európai Innovációs Tanács képviselője bejelentette: business continuity (üzletfolytonossági) kategóriában a 381 induló közül a Linistry megoldása lett a győztes. A 2016. november 7-én alapított startup a versenyben a termékük, a fizikai sorban állás hátrányait kiküszöbölő digitális rendszer egy, a jelen helyzetre kiterjesztett változatát készítette el. Az összeurópai kihívás döntnökei úgy találták, a márciusban kft.-ből zrt.-vé alakuló Linistry ezzel kiérdemelte a győzelmet a kategóriájában. A győzelem eszmei értékén túl a Linistry pénzjutalomban részesül, és az Európai Innovációs Tanács COVID Platformján keresztül lehetősége nyílik majd találkozni további lehetséges befektetőkkel, potenciális ügyfelekkel.

„Már a pandémia kitörése előtt hittünk benne, hogy a távoli sorszámhúzással a digitális sorban állást lehetővé tevő innovatív megoldásunk találkozik partnereink és az ügyfeleik elvárásaival: előbbieknek alacsonyabb költségeket, utóbbiaknak kényelmesebb és biztonságosabb ügyintézést tesz lehetővé. Most, amikor fizikai távolságtartással is küzdünk a vírus terjedése ellen, azt gondolom, hogy még inkább felértékelődik az olyan megoldások értéke, mint amilyen a Linistry digitális sorbanálló-rendszere” – nyilatkozta a korábban a Microsoft Magyarországnál értékesítési igazgatóként dolgozó Kövesdán Gyula, a zrt. egyik tulajdonosa.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Online rendszert indít el Kína a koronavírus terjedésének előrejelzésére

sze máj 27 , 2020
Online rendszert indít el Kína az új koronavírus globális terjedésének előrejelzésére – adta hírül a Hszinhua kínai állami hírügynökség a projektet vezető kutatók közlésére hivatkozva. Az északnyugat-kínai Kanszu tartomány székhelyén található Lancsou Egyetem innovációs központjának kutatói által kidolgozott rendszer hétfőtől kezdve harminc napon át jelzi előre, hogy a világ 180 […]
vírus

Friss, ropogós