A KwakLab bemutatta legújabb innovációit

einsteinBudapest egyik legelhagyottabb, durván szennyezett ipari területén az Illatos úton próbál kivirágozni egy innovációs központ, a KwakLab, amelynek fejlesztőlaboratóriumában 19 kutatási-fejlesztési projekt mutatkozott (volna) be a napokban az egészségügy, informatika, vegyipar, biotechnológia, építőipar és a műanyagipar területéről. (A feltételes módot a bemutató szervezésének totális amatőrsége miatt vagyunk kénytelenek használni. Nem soroljuk a nyilvánvaló rutintalanság miatti hiányosságokat, de ha már kiállítunk egy innovációt, akkor illene olyan szakembert odaállítani a találmány mellé, aki nemcsak képes, hanem engedéllyel is rendelkezik arra, hogy a kérdésekre válaszoljon. A -szerk- megj.)

A nyílt napon bemutatták – számos más, egészségügyi fejlesztés mellett- a Wificastert, amely egy okostelefonról nézhető zárt láncú televízió. Az ötlet, khmm… mondjuk úgy érdekes. A megoldás segítségével egy koncerten például nem csak az óriáskivetítőkön lehet követni az eseményeket, hanem az internetmentes wifi láncon keresztül is, a saját okoseszközünkkel. Érdekes lett volna megtudni, milyen elven működik az elektromágneses jeleket leszigetelő innováció, amely például a chipgyártásban kiválóan alkalmazható lesz, ám csak annyi információt lehetett a láthatóan kínban lévő vezető kutatótól kicsikarni, hogy nem a Faraday-kalitka elvén működik.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Változások jönnek a Facebookon

pén jún 5 , 2015
A személyre szabott vásárlói élmény továbbfejlesztése érdekében lépett partnerségre az IBM és a Facebook. Az együttműködés keretében összekapcsolódnak az IBM felhő alapú marketingszolgáltatásai és a Facebook reklámképességei. A közösségi oldal célcsoport-szolgáltatásait egészíti ki az IBM mélyelemzési és tervezési szolgáltatása annak érdekében, hogy a reklám így valódi élményt nyújtson a megcélzott […]
IBM

Friss, ropogós