Építőipari megoldás egy orvosinformatikai cégtől

epiteszÉpítőipari tervdokumentációs folyamatokat támogató szoftvert fejleszt összesen 608 millió forintos beruházással az orvosinformatikai Bifarma Szoftverfejlesztő és Tanácsadó Kft. (Bifarma), a cég a projekthez 452 millió forint támogatást nyert az Új Széchenyi Terv pályázatán. A vállalat az MTI-vel azt közölte: a nemzetközi szinten is újdonságnak számító projekt célja egyrészt egy tervelemzési szoftver fejlesztése, amely egyebek között képes az építőipari tervek és szöveges dokumentumok grafikus megjelenítésére. Létrehoznak egy úgynevezett SaaS szolgáltató központot is, amely a dokumentumok menedzsmentjét, kezelését, a változások hatékony követését és a dokumentációk kontrollált megosztását lehetővé tévő online felületeken keresztül elérhető felhő (cloud) alkalmazás. Kifejlesztenek továbbá egy mobil alkalmazást, amellyel az előbbi szolgáltató központ szolgáltatásait korszerű mobil alkalmazásokkal tableten is el lehet érni. Az új rendszer lehetővé teszi, hogy a többszereplős tervezési folyamatban az egyes szereplőknél mindig a legfrissebb szoftververzió legyen elérhető, külön rendszer-karbantartási, üzemeltetési költség nélkül, havidíj-alapú konstrukcióval. A projekt konzorciumban készül, amelyet a Bifarma vezet, partnere a BME Infokom-Innovátor Nonprofit Kft. A cég tervei szerint a március végére elkészülő fejlesztés piaci igényekre épülő innovatív műszaki újdonságok sorával rendelkezik, és sikeres lehet külföldön is.

A szoftverfejlesztéssel is foglalkozó Bifarma a nyilvános cégadatok szerint 2012-ben 322 millió forint nettó árbevételt ért el, az egy évvel korábbi 365 millió forint után. Adózás előtti eredménye 120,5 millió forintra nőtt tavaly az egy évvel korábbi 73 millióról.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Az új informatikai trendek a rosszfiúknak is kedveznek

hét febr 17 , 2014
A Compliance Data Systems Kft. (CDSYS) visszatérő évértékelése szerint sajnos tavaly is eredményes évet zártak az internetes bűnözők. Annak ellenére, hogy a vállalatok közel 68 milliárd dollárt költöttek világszerte az it-biztonságra, minden eddiginél több adat került az illetéktelenek kezébe, hatalmas anyagi és erkölcsi károkat okozva az intézmények számára. A CDSYS felmérése […]

És még ez is...