Elindítja kereskedelmi 5G szolgáltatását a spanyol Telefonica távközlési vállalat

5GA spanyol Telefonica távközlési vállalat bejelentette kedden, hogy elindítja ötödik generációs (5G) telekommunikációs szolgáltatását. Az óriáscég tájékoztatása szerint év végéig, azaz négy hónapon belül a spanyol lakosság 75 százaléka számára elérhetővé válhat a nagyobb sávszélességet és gyorsaságot biztosító rendszer. A terjeszkedést a legnagyobb városokban, Madridban, Barcelonában és Valenciában kezdik, majd haladnak fokozatosan, amíg minden megyeszékhelyet elérnek.

„Ez egy nagy ugrás a hiperkonnektivitás felé, amely megváltoztatja Spanyolország jövőjét” – fogalmazott José María Álvarez-Pallete, a Telefonica elnöke, hangsúlyozva, hogy a vállalat elkötelezett Spanyolország teljes digitalizációjának ösztönzése mellett. A dél-európai országban a Telefonica a második távközlési cég, amely 5G szolgáltatást biztosít egyéni és vállalati ügyfeleknek. Elsőként a Vodafone Espana nyitotta meg ezt a lehetőséget még tavaly, és tette elérhetővé 21 városban, azóta pedig az Orange Espana is bejelentette, hogy 2020 végére csatlakozik az 5G-szolgáltatókhoz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Kétmilliós büntetéssel megúszta a Takarék Jelzálogbank

sze szept 2 , 2020
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) megbírságolta kétmillió forintra és intézkedésekre kötelezte a hitelkockázat és az informatikai biztonság területén feltárt hiányosságok miatt a Takarék Jelzálogbankot. A közlemény szerint az MNB 2019. április 16-tól témavizsgálatot tartott a társaságnál a jelzálog-hitelintézetről és a jelzáloglevélről szóló törvénynek megfelelés ellenőrzése céljából. A jegybank határozatában kötelezte […]
Forint

És még ez is...