Egyre rafináltabbak a mobil banki vírusok

mobilA banki trójai vírusok egyre összetettebbekké válnak annak ellenére, hogy csökken a változataik száma. Ezek a rosszindulatú alkalmazások ugyanúgy működnek, mint korábban: miután bekerülnek az ügyfél rendszerébe/eszközére, lefedik a bankok eredeti oldalát vagy az online fizetési alkalmazásokat egy hamis utánzattal. Azonban az ilyen vírusok használati köre jelentősen növekedett 2015-ben. Ma a kiberbűnözők több tucatnyi bank ügyfeleit támadhatják meg különböző országokban egyetlen vírus segítségével, míg korábban egy aljas alkalmazással csak egy vagy két pénzügyi szervezetet tudtak megtámadni, és csupán pár országban. Jó példa a több cél befogására képes gonosz programra az Acecard trójai, amelyet több tucat banki és webes szolgáltatás elleni támadáshoz használtak.

“Ahogy a mobil eszközöket egyre több feladatra használják, a kiberbűnözők is egyre kifinomultabb módszereket használnak a pénzlopási céllal elkövetett támadásoknál. 2015 a banki trójaiak és a zsarolóvírusok éve volt. Az adware-eket széles körben használták, hogy fejlettebb rosszindulatú programokkal fertőzzenek meg eszközöket. Tanúi voltunk annak is, hogy egyre növekedett az érdeklődés az olyan vírusok iránt, amelyek root felhasználói jogokat szereznek a felhasználók eszközein” – mondta Roman Unuchek, a Kaspersky Lab USA vezető víruselemzője.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Már a külföldiekre is csábítóan hat a magyar szolgáltató központok szárnyalása

sze márc 9 , 2016
A szolgáltató központok virágzásának köszönhetően a teljes ágazat vonzerejének további erősödése várható, miközben a Randstad Award felmérése szerint már 2015-ben is ez volt a legvonzóbb szektor a munkavállalók körében. „Míg más ágazatok a munkaerőhiánytól szenvednek, A szolgáltató központok ágazata az egyetlen olyan szektor ma Magyarországon, amely nemcsak a tehetséges munkaerő […]

Friss, ropogós