Egyre keményebb az EU: továbbra is szankcionálja a kibertámadások elkövetőit

Az Európai Unió Tanácsa újabb egy évvel, 2021. május 18-ig meghosszabbította az Európai Uniót (EU) vagy a tagállamait fenyegető kibertámadások elkövetőivel szembeni büntetőintézkedések keretrendszerét.

A döntés eredményeképpen az unió továbbra is képes lesz arra, hogy célzott korlátozó intézkedéseket vezessen be a jelentős hatást gyakorló és külső fenyegetésnek minősülő kibertámadásokban közreműködő személyekkel vagy szervezetekkel szemben. Korlátozó intézkedéseket lehet továbbá bevezetni akár az unión kívüli államok vagy nemzetközi szervezetek ellen irányuló kibertámadásokra válaszul is, “amennyiben a közös uniós kül- és biztonságpolitika céljainak megvalósításához szükség van ezekre az intézkedésekre” – áll a brüsszeli közleményben. A szankciórendszer célja elsősorban az EU vagy a tagállamai ellen irányuló kibertevékenységek végrehajtásától való elrettentés és az azokra való reagálás. A büntetőintézkedések emberek esetében az EU-ba való beutazási tilalmat, illetve emberek és szervezetek esetében egyaránt vagyonieszköz-befagyasztást foglalnak magukban. Emellett uniós állampolgároknak és szervezeteknek tilos a jegyzékbe vettek rendelkezésére pénzeszközöket bocsátaniuk. A tanács közölte: a szankciórendszert azt követően hosszabbították meg, hogy az Európai Unió és tagállamai a koronavírus-járványt kihasználó, rossz szándékú kibertevékenységekről számoltak be.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A Vodafone hőkamerával segít

ked máj 19 , 2020
A Vodafone Magyarország IoT megoldásai között immár elérhető a Konica Minolta hőkamerája, amely nagy segítséget jelenthet a jelenlegi helyzetben azoknak a vállalatoknak, akik nem tudtak átállni a teljes home office működésre vagy viszonylag nagy ügyfélmozgás jellemző a telephelyükön. A hőkamerával egy olyan elsődleges védelmi vonalat állíthatnak fel, amelynek köszönhetően csak […]
Király István, a Vodafone Magyarország Vállalati Szolgáltatások Üzletág Vezérigazgató-helyettese