CSR: komoly adósságot engedett el a Google

google-adwordsEgy 12 éves spanyol fiú százezer euró (több mint harmincmillió forint) értékben rendelt meg reklámfelületet a Google internetes keresőtől, de a pénzt végül nem kell kifizetnie, mert kiderült, hogy merő figyelmetlenségből tette. Az Alicante melletti Torreviejában élő José Javier augusztusban nyitott fiókot a Google hirdetési szolgáltatásánál, az Adwordsnél, hogy a remélt reklámbevételekből hangszereket vásároljon zenekarának, amelynek ő a trombitása. A gyermek úgy hitte, a szolgáltatás igénybe vételével sikerül majd fizető hirdetőket toboroznia azokhoz a zenés videókhoz, amelyeket együtteséről, a Los Salerososról szokott feltenni a YouTube-ra. Csakhogy a fiú összetévesztett két szolgáltatást, a hirdetési bevételek megszerzése céljából neki az Adsense-nél kellett volna regisztrálnia.

A téves fiókot annak a takarékszámlának a segítségével létesítette, amelyet szülei nyitottak számára egy banknál spórolt pénze elhelyezésére. A Google csak egy nevet és egy bankszámlaszámot kért, így nem volt semmi akadálya az Adwords-számla megnyitásának. Mire a bank értesítette a szülőket az egyre gyűlő adósságokról, már százezer eurónyi tartozás halmozódott fel Javier bankszámláján, és ennyi pénzt a csekély jövedelemből élő szülők nem tudnak kifizetni – számolt be az El País című spanyol lap. A hír nyilvánosságra kerülése után, szerdán a Google közleményben jelentette be, hogy az ügy részletekbe menő elemzése nyomán úgy döntöttek, nem hajtják be a fiú családján a tévedésből felhalmozott adósságot, mert fontos számukra “a biztonságos internetes környezet a családokban”.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Cisco szoftver az első szakmai informatikai érettségin

pén okt 7 , 2016
A Cisco Packet Tracer szoftvert használják majd a diákok az első informatikai szakmai érettségin 2017-ben a hálózati feladatok megoldásához — mondta a Hálózati Tudás Terjesztéséért Programiroda (HTTP) Alapítvány kuratóriumi elnöke. Sisák Zoltán hozzátette: a szakközépiskolák és szakgimnáziumok diákjai gyakorlás céljából egész évben használhatják a programot. A kuratóriumi elnök arról is […]
Cisco