Az ENSZ-főtitkár szerint a demokratikus társadalmak az információ szabad áramlásán alapulnak

99-paragrafusAz emberi jogok, a demokratikus társadalmak és a fenntartható fejlődés az információ szabad áramlásán múlik, ennek egyik előfeltétele pedig a sajtószabadság – szögezte le kedden Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár a sajtószabadság világnapjának alkalmából közzétett üzenetében. A sajtószabadság és az információáramlás szabadsága lehetővé teszi, hogy az állampolgárok felelősségre vonhassák vezetőiket – olvasható az üzenetben. “A média, beleértve egyre inkább az új online médiát is, szemünkként és fülünkként szolgál” – írta a főtitkár.

Az ENSZ-főtitkár nyilatkozatáról a 2017-es költségvetést megalapozó törvényjavaslat 99-es paragrafusa jutott az eszünkbe, amely szerint nem ismerhető meg „köztulajdonban álló gazdasági társaság, valamint az általa irányított vállalkozás üzleti tevékenységével kapcsolatos azon adat”, amelynek nyilvánossága a vállalat számára piaci sérelmet okozna.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Új program indul a vállalkozások digitális helyzetének javításáért

csü máj 5 , 2016
A vállalatok digitális helyzetének javítása érdekében infokommunikációs (IKT) motivációs és szemléletformáló programot indít a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK)- jelentette be Kara Ákos, az NFM infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára. Hozzátette: a tervek szerint legalább 3000 vállalkozást sikerül bevonni az idén májustól 2017 nyaráig […]

Friss, ropogós