Csehül állnak: brutálisan visszaesett a legnagyobb telekommunikációs cég nyeresége

sirHarminc százalékkal 4 milliárd koronára esett vissza tavaly a legnagyobb csehországi telekommunikációs társaság, az O2 adózott nyeresége – közölte a cég szerdán Prágában. Az adózott nyereség nagymértékű csökkenése a társaság átalakításának és a piaci viszonyok romlásának következménye – olvasható a közleményben. Az O2 mobilszolgáltatásait tavaly 5,069 millió ügyfél használta, ami 33 ezerrel kevesebb, mint 2013-ban. Az előfizetők száma azonban 1,8 százalékkal 3,294 millióra emelkedett. A vonalas telefonállomások száma 77 ezerrel 1,31 millióra csökkent. Az O2 internetes szolgáltatását 922 ember fizette elő, ami mérsékelt emelkedés. Az O2 televíziós műsorszolgáltatását 184 ezer ügyfél fizette elő, 18 százalékkal több, mint 2013-ban. Az O2 társaság részvényeinek 84 százaléka a cseh PPF pénzügyi beruházási csoport tulajdonában van.

A cseh O2 szlovákiai leányvállalata, az O2 Slovakia, tavalyi bevétele 224 millió euróra tett ki, ami éves szinten nyolc százalékos növekedés. Az O2 Slovakia társaság ügyfeleinek száma kilenc százalékkal 1,684 millióra nőtt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Tetthely: tini telefontolvajt találtak

csü febr 12 , 2015
A rendőrök elfogtak és őrizetbe vettek egy 14 éves fiút, aki a gyanú szerint egyeki otthonában fosztotta ki egy hatvanéves helyi férfit. Az áldozat február 10-én tett feljelentést az Egyeki Rendőrőrsön, mert ismeretlen tettes előző napon egyeki családi házából ellopta az ágya mellett tartott mobiltelefonját. A sértett a rendőröknek elmondta, […]
mobiltelefon

Friss, ropogós