Pénztárgépmizéria: kapkodás, fejetlenség II.

2

Visszavonta az Alt Cash Kft. által forgalmazott, SAM4S NR-300 ONLINE, és a Japán Cash Company Kft. S&E NR-300 ONLINE elnevezésű, korábban már jóváhagyott online pénztárgépek engedélyét a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH). Az indoklás szerint a döntéseket megalapozó vizsgálat kimutatta, hogy az érintett pénztárgépek – a beépített AEE (adóügyi ellenőrző egység) funkcionális és biztonsági hiányosságai miatt – lehetőséget teremtenek az adóelkerülésre, és rejtett funkciójuknak köszönhetően jogsértő célokra használhatók. A hatóság saját hatáskörében vizsgálja, hogy a három független tesztelő által kiállított tanúsítványok miért nem tárták fel korábban a csalásra lehetőséget adó biztonsági hibát — írja az MTI.

A döntés után az Alt Cash Kft.-nek egyetlen forgalmazható online géptípusa sem maradt. Egy másik gépüket a SAM4S NR-270-es típust a MKEH korábban előzetesen engedélyezte, majd a forgalmazási engedélyt visszavonta. Ez volt az a modell, amelyre az NGM-mel kötött megállapodás alapján a forgalmazó vállalta, hogy az első 10 000 felhasználónak 2013. november 30-ig nettó 100 000 forintos áron biztosítja. A Japan Cash Companynak a most visszavont volt az egyetlen engedélyeztetett online kasszája.

2 thoughts on “Pénztárgépmizéria: kapkodás, fejetlenség II.

  1. Engem is érdekelne, hogy akkor most mi van? A MKEH oldalán szereplő közlemény baromság. Az egyértelmű… Az AEE-vel az a legnagyobb baj, hogy nem a "Mobil Adat" simjét fogadja… Legalábbis az én értelmezésemben. Egyszóval ekézik a céget, mert a trükkök, meg a hercehurca ellenére, kitartottak a vásárlóik. Az számomra világossá vált, hogy végleg tönkre akarják tenni a vállalkozást, mert nyilván a beváltat választja az ügyfél a frissen, csak erre a piacra rászabadított új cégek helyett. Ami a legjobban aggaszt ezzel kapcsolatban az, hogy módszeresen vezették csapdába, hiszen eleinte támogatták épp az AEE egység kapcsán, majd engedélyezték a gépeket, majd mégsem, aztán ismét engedélyezték… Aminek eredményeképp a cég fejlesztett, kiküszöbölte a korábban "megtalált" hibát… , újragyártatott… Elkezdte kiszállítani a gépeket… Erre most a korábban támogatott AEE-be belekötve visszavonják az engedélyt ismét? Ez szabályos kivéreztetés… És nem csak a cége, hanem annak teljes ügyfélkörét szúrták le…Ezek után ismét az a helyzet, hogy bukjuk a NAV támogatást, és tegnap óta nincs érvényes megrendelésünk… azaz büntethet az ellenőr, hacsak nem rendelünk új gépet, a NAV-on keresztül. Hozzáteszem, közben egy másik céggel, épp a korábbi hercehurca miatt a NAV oldaláról megrendelt gépről ,még semmi hírem… Ők még nem szállítanak, üzemelnek be semmit. Az e-mailemre sem válaszoltak amiben érdeklődtem, a megadott telefonszámot pedig eddig négyszer hívtam sikertelenül. Kicsöng, de nem veszik fel… Nem tudom, mibe kerülne ez az AltCash-nek, de a jelenlegi helyzet alapján, lehet meg kéne venni egy másik cég által már engedélyeztetett AEE-t, Mobil Adatos szolgáltatással, és azzal szerelni a gépeket. Egy új szériára úgy sejtem már nemigen lehet forrás.

  2. Az esetleg elkövetett hibákra történő gyors reagálás nem "fejetlenség", tökfejek.

    A rendszerben maradt hiba sokkal nagyobb kárt csinál.

    Az meg még nagyobbat, amikor a hibákat nem ismerik el, és hagyják tovább pusztítani, mint az előző kurzusok.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Világméretű probléma a BYOD biztonságának hiánya

pén jan 24 , 2014
ShareTweetPinShareVilágtendencia, hogy a dolgozók, a menedzserek saját laptopjukat és táblagépüket használják a munkahelyükön. Egy friss felmérés szerint Magyarországon és a régió más országaiban a munkavállalók még inkább kivárnak ezzel. A magyarországi cégek ugyanis csak nagyon kis százalékánál használhattak a munkavállalók 2013-ban saját számítógépet vagy táblagépet munkavégzési célra. Az Intel felmérése […]
laptop

És még ez is...