Bosch csoport: 4,4 százalékos visszaesés

BoschA Bosch csoport a 2020-as üzleti évben a koronavírus-válság hatásai és a gépjárműgyártás visszaesése ellenére is pozitív eredményt ért el, a vállalatcsoport még a várakozásoknál is jobban teljesített — áll a társaság közleményében.

Ehhez képest a Bosch csoport teljes árbevétele 2020-ban 71,6 milliárd euró volt: az árfolyamhatások kiigazításával ez az előző évhez képest 4,4 százalékos visszaesés. Az előzetes adatok szerint a vállalat üzleti eredménye mintegy 1,9 milliárd euró volt, ennek az árbevételhez viszonyított aránya 2,5 százalékra tehető. A vállalat szerkezetátalakítási kiadásokkal kiigazított, becsült üzleti eredménye mintegy 3,3 milliárd euró volt, ami körülbelül 4,5 százalék árbevételarányosan. A koronavírus-járvány hatására visszaesett a Bosch üzletágainak árbevétele; ez alól egyedül a fogyasztási cikkek üzleti szektora volt kivétel. A Bosch várakozásai szerint a világgazdaság lassan stabilizálódik 2021-ben. A tavalyi szerződéskötések 4,5 százalékos árbevétel-bővülést jeleznek, a tényleges növekedés elérheti a négy százalékot is. A Robert Bosch GmbH üzletrészeinek 94 százaléka a Robert Bosch Stiftung GmbH közhasznú alapítvány tulajdonában van. A fennmaradó részvények tulajdonosa a Bosch család, a család tulajdonában lévő nonprofit vállalat, valamint a Robert Bosch GmbH. A szavazati jogok többségét a Robert Bosch Industrietreuhand KG ipari tröszt birtokolja, amely a vállalat tulajdonosi funkcióit látja el.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Ingyenes weblapot fejleszt egy startup a Covid miatt bajba került vállalkozásoknak

hét febr 8 , 2021
A koronavírus miatt nehéz helyzetbe került vállalkozásoknak segít elindulni a digitalizáció útján a FlyBuilt: a magyar startup weboldalt és webshopot tervez húsz cégnek – közölte a Magyar Telekom. (A távközlési társaság közleménye nem hívja fel a figyelmet arra, hogy ugyan nagy segítség -nagyjából egy tankolásnyi összeg- a weboldal és a […]
FlyBuilt

Friss, ropogós