200 millió okostelefont szállított le a Huawei 2018-ban

A Huawei Technologies globális árbevétele 2018-ban 21 százalékkal emelkedett, elérte a 108,5 milliárd dollárt. A legjobban a fogyasztói üzletága növekedett, összesen kétszázmillió okostelefont szállított le, ami harminc százalékos növekedés. A gyártó eddigi egyik legjobb évét tudhatja magáénak: az 5G-s mobilhálózatok építésében már 26 kiépítési szerződést kötött, és 2018 második negyedévében a vállalat a világ második legnagyobb okostelefon-gyártójává lépett elő, 14,6 százalékos globális piaci részesedéssel. Ezzel immár nem csupán a hálózati eszközök piacán tartozik a legnagyobbak közé.

A Huawei jelentősen előrelépett az okostelefon-piacon. A vállalat globális piaci részesedése megközelíti a 15 százalékot, nyolc év alatt pedig rekordméretű növekedést mutatott a leszállított okostelefonok számát illetően: a 2010-ben eladott 3,5 millióhoz képest az elmúlt év végéig kétszázmillió készüléket értékesítettek, ami közel hatvanhatszoros növekedést jelent. A gyártó okostelefonjait mára már több mint ötszázmillió fogyasztó használja világszerte 170-nél is több országban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Házkutatás és letartóztatás a Huawei lengyelországi székhelyén

sze jan 16 , 2019
Házkutatást tartottak a Huawei kínai távközlési óriásvállalat lengyelországi székhelyén a kémkedés miatt előzetes letartóztatásba helyezett kínai és egy lengyel állampolgár ügye kapcsán – értesült róla a lengyel közszolgálati hírtelevízió (TVP Info). Az információt hivatalosan nem erősítették meg. TVP Info úgy tudja, Veijing V.-t, a Huawei lengyelországi részlegének egyik igazgatóját, valamint […]

Friss, ropogós