Az EU megint belekötne a Microsoft-ba

Margrethe Vestager versenypolitikáért felelős uniós biztosAz Európai Unió versenyhatósága vizsgálatot indít, hogy kiderítse, a Microsoft OpenAI-ba történő több milliárd dolláros befektetése felülvizsgálható-e az unió vállalati összefonódást ellenőrző rendelete alapján.

Az Európai Bizottság felhívást tett közzé a generatív mesterséges intelligencia piacán zajló versennyel kapcsolatban, és több nagy digitális szereplőnek is megkeresést küldött. Minden érdekelt felet arra kérnek, hogy ossza meg tapasztalatait és adjon visszajelzést a verseny szintjéről, valamint arról, hogy a versenyjog miként segíthet abban, hogy ezeken az új piacokon megmaradjon a verseny. Az Európai Bizottság emellett a nagy digitális piaci szereplők és a generatív mesterséges intelligencia fejlesztői és szolgáltatói között létrejött néhány megállapodást is megvizsgál, többek között abból a szempontból, hogy ezek a partnerségek milyen hatással vannak a piaci dinamikára – olvasható a brüsszeli testület sajtóközleményében.

Margrethe Vestager versenypolitikáért felelős uniós biztos a testület felhívásával kapcsolatban hangsúlyozta: az EU célja, hogy ezeken az új piacok továbbra is érvényesüljön a verseny, és hogy semmi ne álljon a vállalkozások növekedésének útjába. „Felkérjük a vállalkozásokat és a szakértőket, hogy tájékoztassanak bennünket minden olyan versenykérdésről, amelyet ezekben az iparágakban észlelnek, miközben szorosan figyelemmel kísérjük a mesterségesintelligencia-partnerségeket, hogy azok ne torzítsák indokolatlanul a piaci dinamikát” – nyilatkozta az uniós biztos. Az EU-ban a mesterséges intelligenciába történt kockázatitőke-befektetéseket több mint 7,2 milliárd euróra becsülik. A Microsoft tavaly bejelentette, hogy 13 milliárd dollárt kíván befektetni az OpenAI-ba, a ChatGPT chatbot gyártójába.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

How to increase your chances: considering tactics for motorbike sports forecasts

sze jan 10 , 2024
ShareTweetPinShareBetting on motor sports is becoming more popular. And not only because bettors can get good winnings. It is an exciting sport with fast cars that will definitely give you an adrenaline rush. We have created instructions for beginners that will help you better understand motor sports online. The main […]
bet on motor sports online BetMatch

És még ez is...