Aki nem terjeszt “pozitív energiát”, azt törlik

kina-billentyuzetValótlan hírek terjesztése, a közvélemény félrevezetése és a kínai alkotmánnyal ellentétes publikációk közlése miatt több neves, tízmilliók által követett mikroblogger fiókját záratta be a kínai internetfelügyelet. A kínai állami média hétvégi jelentése a hivatalt idézve azt írta, ezek a sokak által követett véleményformáló “internetes celebek” társadalmi felelősségüket elhanyagolva visszaéltek a befolyásukkal, megsértették az államot és megzavarták a társadalmi rendet.

A kínai internetfelügyelet szóvivője szerint az internetes szolgáltatóknak és a világháló használóinak a törvényességet és a szocialista alapértékeket egyaránt szem előtt kell tartaniuk. Mint mondta a blogoló hírességeknek “pozitív energiát” kell terjeszteniük. A megbüntetettekkel kapcsolatban megjegyezte, nem lesz lehetőségük más néven új blogot nyitni — írja az MTI.

A hongkongi South China Morning Post című lap vasárnapi online kiadásában arról számolt be, hogy az érintettek között van a 37 millió követővel rendelkező Zsen Cse-csiang egykori ingatlanmágnás is, aki a napokban kinyilatkoztatta: az adófizetők pénzén fenntartott állami médiának a közt kell szolgálnia és nem a pártot. Zsen, aki maga is párttag, és aki a múltban többször is megbotránkoztató, nyers szókimondásával hívta fel magára figyelmet, azt követően szólalt meg, hogy a kínai államelnök-pártfőtitkár az állami média zászlóshajóinál tett látogatása alkalmával a kommunista párt iránti lojalitást követelt a sajtómunkásoktól.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Az LG bővítette Bluetooth headset-választékát

hét febr 29 , 2016
Az LG Electronics (LG) bemutatta Bluetooth-headset TONE termékcsaládjának legújabb, legmagasabb kategóriás tagját. A gyártó szerint acsodás kinézetű új TONE Platinum páratlanul kifinomult stílust képvisel és még kiváló hangminőséget is nyújt, utóbbit a Harman Kardonnal kötött partnerségnek köszönhetően. A lehető legkisebb torzítást ennél a modellnél az garantálja, hogy az LG a […]