Ambiciózus tervet szellőztetett meg a Huawei

Richard-Yu-HuaweiAz Apple és a Samsung megelőzésével és 25 százalék feletti piaci részesedés megszerzésével öt év alatt világelső kíván lenni a Huawei az okostelefon piacon – jelentette be pénteken egy hongkongi konferencián a Huawei fogyasztói elektronikai üzletágának az igazgatója – írja a Wall Street Journal. “Világelsők akarunk lenni az okostelefon piacon. Hosszú küzdelem lesz, de mi kitartóak vagyunk” — fogalmazott Richard Yu, a Wall Street Journal és a f.ounders által Hongkongban rendezett “Converge” technológiai konferencián. A sencseni Huawei a svéd Ericsson mellett egyike a világ legnagyobb mobil távközlési berendezés gyártóinak, de az elmúlt pár évben gyors ütemben növelte piaci szerepét az okostelefonok gyártásában is. Olyannyira, hogy piaci részesedésben rohamosan csökken a lemaradása a Samsung és az Apple mögött.

A Huawei nem csak az eladási számok, de a minőségi mutatók terén is erősít. Termékei egyre növekvő hányadát teszik ki a prémium kategóriás készülékek. “Növekedésünket elsősorban a prémium kategóriás termékeknek köszönhetjük” — mondta Yu. “Ha az élre akarsz kerülni, akkor az élvonalban kell jól teljesíteni” — fogalmazott. A Huawei milliárdokat fordít technológiai fejlesztésekre annak érdekében, hogy felvehesse a versenyt a Samsung és az Apple termékeivel a nemzetközi piacokon. Tavaly a Huawei 9,2 milliárd dollárt fordított kutatás-fejlesztésre, többet az Apple 8,1 milliárd dollárjánál, de kevesebbet a Samsung 12,5 milliárd dolláros fejlesztési költségvetésénél.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Épp, hogy 18 millió alatti ajánlattal nyert az EQVALTEQ

ked jún 7 , 2016
Az EQVALTEQ Magyarország Kft. nyerte a Diákhitel Központ Zrt. új informatikai rendszerének bevezetéséhez szükséges projektvezetői szolgáltatásra kiírt tenderét. A beszerzés végleges összértéke 17,92 millió forint lett, a legmagasabb ellenszolgáltatást tartalmazó ajánlat 17,95 millió forint volt. A tenderen indult még a Helix Vezetési és Informatikai Tanácsadó Kft. és a MAJA Consulting […]

Friss, ropogós