A szoftverfejlesztő Cloudera bővíti budapesti irodáját

mike-olson-clouderaA szoftverfejlesztő Cloudera erősíti közép-európai jelenlétét, a meglévő budapesti irodájának alapterületét növeli, és a jelenlegi száz magyar munkavállalói létszámot 275 fővel bővíti a közeljövőben – jelentette be Mike Olson, a globális technológiai cég stratégiai igazgatója. Olson hangsúlyozta: hosszú távon tervezik magyarországi jelenlétüket, ez alatt támaszkodni kívánnak a magyar oktatási rendszerből kikerülő szakemberekre, szoros együttműködésre törekednek a magyar egyetemekkel, kutatóhelyekkel.

A Cloudera tájékoztatása szerint a Magyar Nemzeti Befektetési Ügynökséggel (HIPA) együttműködve tervezik, hogy a budapesti telephelyet kibővítve, Közép-Európa jelentősebb kutatás-fejlesztési központjaként működjenek. A Cloudera első budapesti irodája eredetileg műszaki és támogatási központként szolgált annak érdekében, hogy felgyorsítsa az anyacég térnyerését Közép-Európában, és kielégítse a Hadoop alapú megoldásaik iránti keresletet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Internet Hungary: az oktatásba kellene fektetni

sze okt 5 , 2016
Az önvezető autó már az igen közeli jövőben valósággá válik, ahogyan az is, hogy számtalan munkakört intelligens robotok fognak végezni. Megijedni azonban nem kell: eddig még egy nagy technológiai forradalom sem okozott tartós foglalkoztatottság csökkenést. Rengeteg új, eddig még nem létező munkakör fog születni. A siker kulcsa a digitális korban […]

Friss, ropogós